INTERVIU cu Iulian Stanciu, romanul care la 28 de ani a facut primul milion de euro

"Bancile avertizeaza clientii ca utilizarea cardului poate conduce la furtul banilor din cont. Normal ca acest mesaj sperie posesorii de carduri. Ce se afla in spatele acestui mesaj? Bancile nu sunt pregatite sa faca pasul catre mediul online pentru ca nu au investit in solutii IT&C, iar ca sa investesti in aceasta directie isi trebuie fonduri importante", a spus Apostolescu, citat de Mediafax.

El a afirmat ca eMAG.ro va incheia anul 2011 cu vanzari de 150 milioane de euro, in crestere cu 50% fata de anul precedent.

"Suntem profitabili si suntem mai profitabili decat anul trecut. Noi credem ca ritmul de crestere de 50% se va mentine si in urmatorii ani", a spus vicepresedintele eMAG.ro. Acesta a adaugat ca magazinul online se va extinde si pe piata Bulgariei.

"Vom intra si pe piata din Bulgaria. Livrarea se va face din Romania. E mai usor sa livrezi la Sofia decat la Baia Mare, e mai aproape pentru noi", a precizat Apostolescu.

Lansat in 2001 ca un magazin online de sisteme de calcul si produse de birotica, eMag este unul dintre cele mai mari magazine online de pe piata romaneasca.

Site-ul este detinut de firma Dante International, al carei actionar principal este compania Asesoft Distribution - 51%, controlata de Iulian Stanciu si Sebastian Ghita. Ceilalti actionari sunt Dan Teodosescu - 16,34%, Radu Apostolescu - 16,33%, Bogdan Marian Vlad -13,33% si Asesoft Web - 3%.

In aprilie 2009, Asesoft Distribution a achizitionat 51% din actiunile Dante International si Custom Net Solutions (fosta eMag International), valoarea tranzactiei fiins estimata la sub 10 milioane euro.

Ulterior, Stanciu si Ghita au capitalizat eMag cu suma de trei milioane euro printr-un credit contractat de la BRD.
In 2010, Dante International a consemnat o cifra de afaceri de 401,79 milioane lei, in crestere cu 84,2% fata de anul precedent, iar profitul net a crescut de la 151.737 lei la 9,49 milioane lei.

Citeste si:

Romania are peste 16.000 de milionari in dolari. Un sfert dintre romani au o avere medie sub 1.000$

Cele mai importante banci, suspectate de frauda. Comisia Europeana le-a perchezitionat birourile