Daca tot a devenit intelept de nevoie si a priceput ca fiecare leu conteaza, Bogdan nu s-a mai aruncat sa cumpere primul LCD care i-a iesit in cale. "Caut un televizor. Ce am vazut aici este unul la 2.450 de lei, cu diagonala de 81 de centimetri", spune Bogdan Ungureanu, cumparator.

Pentru ca i s-a parut mare suma, omul si-a incercat norocul si pe internet, unde a gasit un LCD cu 100 de lei mai ieftin.

Este bine sa stiti ca in magazinele clasice produsele au o garantie mai mare. Cei pentru care astfel de lucruri nu conteaza raman pe net. Odata facuta comanda, sortarea si ambalarea ar trebui sa dureze foarte putin. Din acest depozit va pleca si televizorul lui Bogdan.

"De la primirea comenzii pana cand e gata de livrare au trecut 2 minute jumatate. Daca comanda e din bucuresti ajunge maine dimineata, daca e din tara, maine seara", Ciprian Iliescu, angajat depozit online.

Piata online de electronice va urca la 200 de milioane de euro spun analistii, dupa ce, si in 2010, a crescut cu 60%.

In general cine cumpara virtual poate face economii de pana la 3-400 de lei. "Magazinul online nu are nevoie de stocuri. Poti sa nu ai nimic in depozit si cand primesti comanda ceri de la furnizorul tau, costurile sunt mici si cu angajatii,hiriile, utilitatile si nu ai nevoie sa ai sediu central"Alexandru Circei, analist piata online.

Anul trecut, peste 800.000 de cumparatori au luat macar un obiect din cele 4.000 de magazine online romanesti.