Acuzatii, care locuiesc in Germania, Elvetia si Argentina, nu au fost inca arestati, au precizat oficialii americani, potrivit Reuters.

Printre acestia se numara Uriel Sharef, fost membru al Consiliului de Administratie al Siemens. Sharef a devenit astfel primul fost membru al Consiliului de Administratie al unei companii din topul Fortune Global 50 acuzat in baza legislatiei SUA impotriva practicilor de coruptie pe plan international.

Cei opt sunt acuzati de dare de mita, in perioada 1996-2007, catre mai multi oficiali argentinieni, printre care se numara doi presedinti si mai multi ministri, potrivit dosarului intocmit de Securities and Exchange Commission, comisia de valori mobiliare din Statele Unite.

Ei au fost acuzati de conspiratie in vederea fraudei, frauda electronica si spalare de bani, riscand o pedeapsa maxima de 25 de ani de inchisoare.

Siemens si subsidiara argentiniana a grupului au pledat "vinovat" in decembrie 2008 la acuzatii similare vizand acelasi contract pentru productia de carti de identitate, platind penalizari si sanctiuni in valoare totala de 449 milioane de dolari.

Autoritatile americane au calificat atunci gradul de cooperare a Siemens cu ancheta drept "extraordinar".

Procurorul general adjunct Lanny Breuer a refuzat sa raspunda intrebarilor presei privind intentia SUA de a solicita extradarea inculpatilor. Germania nu isi extradeaza proprii cetateni, dar Uriel Sharef este anchetat si de autoritatile germane intr-un dosar similar.

Reprezentantii Siemens au refuzat sa comenteze situatia, notand ca ancheta vizeaza persoane private, si nu compania.

Citeste si:

Dupa Samsung, si Motorola a pus gand rau Apple. Compania a castigat interzicerea vanzarii de iPhone si iPad in Germania

Talentele nu-si mai doresc sa lucreze la Apple. Alt start-up din Silicon Valley atrage IT-istii ca un magnet