O doamna, persoana fizica autorizata, vinde intr-o piata din sectorul 4 al Capitalei si ne recomanda capsune romanesti.

A cumparat marfa din Turcia si de cand a scris pe etichete "capsune romanesti proaspete si foarte dulci" vinde 300 de kilograme pe zi, cam de trei ori mai bine decat anul trecut, cand era cinstita si le spunea clientilor ca trufandalele sunt din import. Pe la doua dupa-amiaza laditele sunt goale.

Vanzatorii se amuza cand vad ca romanii habar n-au ca nu mai exista serele de la Codlea sau capsune in serele din Focsani. Si la alt comerciant gasim si capsune romanesti, dupa cum sustine el in fata clientilor, cu 7 lei kilogramul. Omul e sincer si spune ca sunt tot straine, categoria a doua si a treia.

Vanzatorii sustin ca pacaleala e singura lor sansa sa concureze cu hipermarketurile.

Cirese si capsune romanesti n-o sa mancam mai devreme de jumatatea lui mai, ne linistesc reprezentantii patronatului de fructe si legume. Anul acesta cultivatorii vor recolta 20.000 de tone de cirese, cu 15% mai putin decat anul trecut.

Pana atunci, sa luam aminte la filosofia fructelor si legumelor straine, vandute in piata ca fiind din samanta romaneasca.

Incont.ro, disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro!