"Pentru Bucuresti, la fel ca pentru intreg sistemul national, este un consum istoric de gaze. Orice am face, nu putem extrage mai mult din depozite, iar tot consumul suplimentar de gaze din aceste zile a fost asigurat din importuri. Nu este cazul pentru declansarea situatiei de urgenta. In urmatoarele zile vom vedea", a afirmat Stafie, citat de Mediafax.

Potrivit secretarului de stat, consumul de gaze a crescut cu 20% in ultimele zile, de la o valoare medie de 57 milioane metri cubi de gaz pe zi la 70 milioane metri cubi pe zi marti.

Stafie a adaugat ca importurile de gaz au crescut de la zi la zi, ajungand marti la 17,5 milioane metri cubi, iar pentru miercuri este estimata o valoare de 20 milioane metri cubi de gaz importat.

"In aceasta perioada sunt suficiente gaze, atat pentru populatie, cat si pentru industrie. Consumul unor companii a fost limitat in limita prevederilor contractuale, dar toata lumea are gaze", a precizat Stafie.

El a afirmat ca au fost unele intreruperi accidentale in alimentarea cu gaze la unii consumatori, dar autoritatile fac tot posibilul sa tina situatia sub control.

Romgaz si OMV Petrom, cei mai mari producatori de gaze din tara, au anuntat ca au suplimentat importurile de gaze, pentru a acoperi cererea in crestere determinata de temperaturile scazute.

Citeste si:

Samsung anunta viitorul device revolutionar in cadrul Super Bowl. Pretul lansarii, cateva milioane de dolari

Am putea plati mai putin daca vorbim in afara retelei. ANCOM va reduce tarifele de interconectare la telefonia mobila si fixa cu 30%