''Importanţa internetului creşte în lume şi cred că o formă de reglementare este inevitabilă'', a spus acesta, adăugând că acest lucru va trebui ''studiat cu atenţie'' astfel încât să nu afecteze companiile aflate la început de drum.

CEO-ul Facebook a făcut faţă miercuri unui tir de întrebări din partea unei comisii parlamentare din Camera Reprezentanţilor. Făcând referire la scuzele repetate comunicate de tânărul antreprenor după scandalul Cambridge Analytica, democrata Jan Schakowsky a spus: ''acest lucru îmi demonstrează că autoreglementarea nu funcţionează''.

''Singura manieră de a rezolva această problemă de încredere este prin intermediul unei legi care să creeze şi să împuternicească o agenţie externă, dotată cu resurse şi cu autoritate legislativă în scopul protecţiei vieţii private din mediul digital şi care să se asigure că firmele protejează datele private ale utilizatorilor'', a spus democratul Mike Doyle.

Miliardarul de 33 de ani, care a răspuns în ziua precedentă întrebărilor senatorilor, şi-a recunoscut eşecul în ceea ce priveşte protejarea eficientă a datelor private ale utilizatorilor, anunţând că va lua măsuri suplimentare în această privinţă.

Mark Zuckerberg a evitat să răspundă în mod direct unei parlamentare care l-a întrebat dacă este pregătit să schimbe modelul economic al Facebook, în prezent o reţea de socializare finanţată prin publicitate, ''in interesul protecţiei datelor private''.

''Nu sunt sigur că înţeleg ce înseamnă acest lucru'', a răspuns antreprenorul.

Zuckerberg a salutat apropiata intrare în vigoare, la 25 mai, a noului regulament european privind protecţia datelor personale (RGPD). ''În ansamblul său, RGDP va reprezenta un lucru pozitiv pentru internet'', a spus CEO-ul Facebook, explicând că ''oamenii vor înţelege care sunt mijloacele de control şi vor trebui să îşi dea consimţământul'' pentru colectarea datelor personale.