Potrivit companiei, 19.777 de clienți au vizitat magazinul în prima zi de la deschidere, aceștia cheltuind, în medie, 181 de lei pe produsele cumpărate.

Produsele cel mai bine vândute au fost prosoapele de baie LEJAREN (3.119 bucăți) , iar la capitolul mobilier, cea mai vândută a fost măsuța de cafea LACK (129 de bucăți).

Vizitatorii au cumpărat, totodată, și 10.970 de hot-dogs, generând restaurantului din incinta magazinului vânzări de 133.386 lei.

Suedezii de la IKEA au investit 90 de milioane de euro şi au creat 600 de noi locuri de muncă în cadrul noului magazin din România de pe Bulevardul Theodor Pallady din Capitală, inaugurat luni. Acesta este cel mai marea magazin al companiei din sud-estul Europei și al 431-lea în lume.

Magazinul de 37.000 de metri pătrați va pune la dispoziția clienților aproape 10.000 de produse care reflectă filozofia IKEA de design democratic, combinând forma, funcționalitatea, calitatea, sustenabilitatea și prețul scăzut. Acesta va avea, de asemenea, trei modele de interioare integrale și 58 de camere pline de idei și inspirație realizate pe baza cunoștințelor despre casele românilor, răspunzând nevoilor locale în ceea ce privește mobilarea locuinței cu soluții și produse accesibile.

Pe lângă un loc de joacă supravegheat, dedicat copiilor, magazinul va găzdui, de asemenea, restaurantul nostru deja celebru care servește atât specialități suedeze, precum și preparate românești, cu o capacitate de 550 locuri. Clienții vor avea la dispoziție 1.300 de locuri de parcare – parte dintre acestea în subteran, dar și patru stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Magazinul va oferi, de asemenea, un serviciu de buy-back care le va permite clienților noștri să-și aducă mobilierul IKEA uzat care este încă în stare foarte bună sau bună și să primească la schimb un voucher.

IKEA Pallady este deschis în fiecare zi de la 10.00 la 22.00, în timp ce restaurantul este deschis de la 9.00 la 21.00.