"Expansiunea in alte tari si deschiderea de noi magazine au reprezentat intotdeauna o prioritate pentru JYSK. De aceea, gestionarea logisticii este deosebit de importanta. Centrul nostru de achizitii se ocupa cu meticulozitate sa gaseasca furnizori in toata lumea", a declarat, intr-un comunicat, Alex Bratu, country manager pentru JYSK Romania si Bulgaria.

In Romania, JYSK opereaza in prezent 14 magazine si are in plan sa ajunga la o retea de 100 de unitati pe termen mediu.

"In cadrul JYSK Group estimam ca vom deschide aproximativ 120 de magazine noi in 2014. Planurile de expansiune pe termen mediu aprobate de JYSK Nordic sunt: 100 magazine in Romania si 35 in Bulgaria. Esential pentru noi este sa gasim locatii potrivite si conditii contractuale bune pentru zonele in care ne vom dezvolta. Suprafata medie a unui magazin JYSK Nordic este de 1.000 mp, iar magazinele din Romania sunt ceva mai mari. Bineinteles, una dintre prioritatile noastre este adaptarea la sistemul JYSK Nordic din toate punctele de vedere: layout magazine, sortimente si gama de produse, sistem informatic si sistem de management. Astfel, anul acesta toate magazinele din Romania vor trece printr-o perioada de remodelare", a aratat Bratu.

Grupul a intrat pe piata romaneasca in 2007 prin magazine in franciza, iar in luna martie a anului trecut a devenit proprietarul unitatilor din Romania si Bulgaria, managementul celor doua tari fiind reunit intr-un sediu central la Bucuresti.

Grupul fondat si controlat de omul de afaceri Lars Larsen are peste 2.100 de magazine in 35 de tari. Produsele comercializate in unitatile din Romania provin in mare parte din Danemarca, Polonia, China, Indonezia si Vietnam, precum si de la furnizori locali.