"Cred ca e o lectie pentru noi si cred ca ar trebui sa facem un pas in lateral, daca nu chiar in spate si, da, de prea multe ori si eu, si noi cu totii am simtit nevoia de un altfel de politica. Cred ca dupa acest vot ar trebui sa dam ocazia echipei domnului Iohannis sa vina sa guverneze in speranta, eu sper sincer, ca ne va demonstra cum anume se poate o altfel de politica, de unde sa invatam cu totii. In consecinta, cred ca nu mai trebuie sa tinem de aceasta guvernare, ci dimpotriva", a spus Negoita.

El a subliniat ca aceasta este parerea sa. "In urma acestui vot, parerea mea este ca ar trebui sa respectam vointa romanilor, care tocmai si-au exprimat-o", a adaugat el.

Robert Negoita a mai spus ca va spune aceste lucruri si in interiorul PSD.

Klaus Iohannis a obtinut 54,50% din voturi la turul doi al alegerilor prezidentiale, iar Victor Ponta a fost votat de 45,49% dintre alegatorii care s-au prezent la urne, conform rezultatelor partiale anuntate, luni, de BEC, dupa centralizarea a 99,07% din procesele verbale. Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a fost votat de 6.242.825 dintre alegatori, in timp ce Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC, a fost votat de 5.211.097 de alegatori.

In replica, presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca a discutat cu majoritatea colegilor din tara, iar opinia generala este ca PSD sa nu iasa de la guvernare, el precizand ca marti sau miercuri se va intruni in Comitetul executiv national al partidului, unde va fi analizata situatia.