"Admit ca este posibil sa fie o neconcordanta in declaratia de avere din anul respectiv si imi arat toata disponibilitatea sa lamuresc acest subiect, in fata presei ori a autoritatilor. Realitatea este ca nu am stiut de faptul ca fostul sot si-a imprumutat propria firma si, ca de fiecare data, am trecut in acea declaratie de avere tot ceea ce mi-au comunicat contabilii lui. Probabil ca nici el nu si-a dat seama ca este ceva in neregula, avand in vedere ca si-a imprumutat propria firma, mai ales ca a fost un imprumut la vedere, in acte, deci nu s-a incercat nicio metoda de ascundere a acestui imprumut", a precizat Udrea. 

Ea a aratat ca, de-a lungul timpului, a declarat toate bunurile si conturile lui Dorin Cocos, care erau "mult mai mari" de 100 000 de euro.

"De-a lungul timpului, am declarat toate bunurile si conturile lui Dorin Cocos - care erau mult mai mari de 100.000 de euro. Nu se pune problema sa fi incercat cineva sa-i pacaleasca pe cei de la ANI", a explicat Elena Udrea. 

Udrea crede, pe de alta parte, ca ca legea are "o incoerenta" si daca unul dintre soti "ascunde" de celalalt o suma de bani, celalalt se face vinovat ca nu a stiut de acea suma si nu a declarat-o. 

"Separat, cred ca legea are o incoerenta in faptul ca obliga o persoana sa dea o declaratie pe proprie raspundere cu privire la faptele altei persoane, fie ea cineva din familie. Adica, spre exemplu, daca unul dintre soti ascunde de celalalt o suma de bani, celalalt se face vinovat ca nu a stiut de acea suma si nu a declarat-o! Si dadeam exemplul plastic cu un sot care ii face cadou amantei o masina, despre care evident nu ii spune sotiei!", a comentat presedintele PMP.