"În sesiunea parlamentară următoare, PSD va depune o moţiune de cenzură. Categoric. Vom vedea temele, aşteptăm, toată luna ianuarie sunt termene la Curtea Constituţională şi pe celelalte legi pe care şi le-au asumat. Constituţia îţi conferă această posibilitate de a veni cu o asumare a răspunderii pe anumite legi. Dar acei oameni s-au gândit la legi importante, la reforme în Sănătate, în Educaţie, declaraţii politice, (...) nu vii cu modificări ale punctului de amenzi. Au dus această pârghie, până la urmă constituţională, în derizoriu. Au creat nişte precedente care trebuie oprite. Să vedem ce zice Curtea, dacă aceasta ne va da dreptate, sunt ferm convins că altcineva nu o să mai facă aşa ceva şi domnul Orban o să rămână singurul premier care a declanşat un conflict constituţional", a spus Marcel Ciolacu, citat de Agerpres.

Întrebat despre reacţia PSD în situaţia în care ar Guvernul ar da o ordonanţă de urgenţă privind desfiinţarea SIIJ, Marcel Ciolacu a răspuns că social-democraţii nu ar dori să depună o moţiune de cenzură pe tema Justiţiei, "dar dacă se insistă, asta este".

Ciolacu a punctat că nu îi va îndemna pe social-democraţi să voteze împotriva unei "legi bune".

Liderul PSD a menţionat, în contextul unei întrebări referitoare la posibila declanşare a alegerilor anticipate, că, în situaţia în care premierul Orban ar demisiona, ar putea fi constituită o altă majoritate.
.
"Să-şi dea domnul Orban demisia şi vedem dacă alte partide au capacitatea de a face altă majoritate", a spus Ciolacu.