"E normală o întâlnire între preşedinte şi premier în contextul unor astfel de tensiuni pe care le vedeţi în spaţiul public. Este vorba despre o întâlnire care a avut loc astăzi", a spus purtătorul de cuvânt al şefului statului.

Întrebată dacă preşedintele are un mesaj legat de ce se întâmplă în coalitia de guvernare, de riscul unei noi crize, ea a răsouns: "Da, PSD ar trebui să îşi vadă de guvernare, pentru că românii au votat pentru rezultate, pentru o guvernare performantă, nu pentru scandaluri de partid".

La întrebarea legată de opinia preşedintelui cu privire la o eventuală remaniere, ea a răspuns: "Cred că aţi aflat deja opinia domnului preşedinte. Atunci când sunt persoane aflate în funcţii importante, aceste persoane ar fi trebuit să se retragă sau să fie retrase de partid. Este atributul premierului să facă astfel de evaluări şi să decidă dacă e cazul unei remanieri".

Ea aprecizat că "nu este o întâlnire săptămânală, ci este în contextul dat, s-a impus o discuţie instituţională, normală şi necesară într-un astfel de context".

Întâlnirea Tudose - Iohannis are loc în contextul în care PSD a programat o întâlnire informală pe tema remanierii Guvernului.

Dragnea: Nu este o criză

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat marţi, la sosirea la sediul partidului, unde urmează să aibă loc o şedinţă informală, că nu se poate vorbi despre o criză şi că a convocat pentru joi la ora 17.00 Comitetul Executiv Naţional, pentru că deciziilese iau în acest for.

Întrebat despre faptul că după ce cu o seară în urmă a anunţat remanierea unor minştri, premierul Mihai Tudose a mers la Palatul Cotroceni, unde s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis, Dragnea a spus că i se pare o întâlnire normală.

Dragnea a refirmat că deciziile se iau în forurile de conducere al partidului şi în coaliţia de guvernământ. De asemenea, liderul PSD a negat că s-ar afla în spatele sondajului care indica scăderea încrederii în Guvern.

Ședinţă informală la PSD pentru a decide remanierea Guvernului

Liderii social-democraţi se reunesc marți, la sediul central al partidului din Bulevardul Kiseleff, într-o şedinţă informală în care vor discuta tensiunile apărute între Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose şi vor decide ce miniştri urmează să fie remaniaţi, au declarat surse din PSD, citate de News.ro.

Potrivit aceloraşi surse, liderii social-democraţi care s-au întâlnit luni la Guvern cu premierul Tudose au fost preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, vicepremierul Marcel Ciolacu, liderul PSD Olt, Paul Stănescu şi secretarul general al PSD, Marian Neacşu.

Cei patru i-au cerut lui Mihai Tudose să nu demisioneze de la şefia Guvernului, au mai spus sursele citate.

În ceea ce priveşte întâlnirea informală de la sediul central al PSD, unul dintre liderii social-democraţi care vor participa a spus că vor fi decişi miniştrii ce urmează să fie schimbaţi. Întrebat dacă inclusiv Sevil Shhaideh ar putea fi schimbată, liderul PSD a spus că ”nimeni nu este de neînlocuit”.

Premierul Mihai Tudose a anunţat, luni seară, la Antena 3, că o remaniere guvernamentală va avea loc în această săptămână, precizând că sunt vizaţi cei trei miniştri cu probleme penale, dar şi cel puţin alţi doi membri ai Cabinetului. El a spus că vor fi "nişte decizii dure, dar necesare".

Cei trei membri ai Cabinetului Tudose vizaţi de dosare penale sunt vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul delegat pentru Fonduri Europene Rovana Plumb, şi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie. alte nume vehiculate sunt cel al ministrului Transporturilor Răzvan Cuc, dar şi cel al ministrului pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer. De asemenea, surse citate de Hotnews susţine că vicepremierul Marcel Ciolacu ar putea fi nominalizat în locul lui Sevil Shhaideh.