Întrebat despre un sondaj care arăta că PSD ar sta în continuare bine în preferinţele românilor, însă Guvernul ar fi preceput prost, premierul Tudose a spus că, presupunând că este adevărat, şi pleacă de la premisa că este adevărat, ori el este cel vinovat, ori sunt probleme în guvern, precum cea legată de miniştrii cu probleme penale.

"Presupunând că este adevărat, dacă românii nu mai cred în ceea ce facem, plecăm acasă toţi. (...) Haideţi să spunem că e adevărat - ori am eu o problemă şi plec acasă, ori sunt niste probleme în Guvern şi trebuie să le rezolv", a afirmat Mihai Tudose, la Antena 3, potrivit News.ro.

Premierul a mai spus că în această săptămână va lua "nişte decizii dure, dar necesare".

Întrebat dacă se referă la remanierea celor trei miniştri cu probleme penale, premierul a confirmat: "Da, la asta mă refeream".

"Sunt trei miniştri cu probleme penale care creeză probleme şi la nivel de percepţie publică, şi la nivel de Comisie Europeană", a spus premierul Tudose.

Întrebat dacă i s-a sugerat din partea Comisiei Europene că este o problemă prezenţa în Guvern a celor trei miniştrii cu probleme penale, Tudose a răspuns: "Când cineva spune clar un lucru, nu este sugestie".

Premierul a mai spus că remanierea guvernamentală va viza alţi cel puţin doi miniştri: "Mai sunt încă cel puţin doi miniştri pe care o să îi rog să părăsească Guvernul".

El a subliniat că remanierea guvernamentală va avea loc în acestă săptămână, precizând că situaţia din ultimele zile a grăbit decizia sa.

Întrebat dacă a găsit înlocuitori pentru miniştrii vizaţi, Tudose a spus că are a găsit "nişte soluţii bune".

Cei trei mebri ai Cabinetului Tudose vizați de dosare penale sunt vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul delegat pentru Fonduri Europene Rovana Plumb, şi ministrul pentru Rela'ia cu Parlamentul, Viorel Ilie.

Tudose, despre relaţia cu Dragnea: Nu aş putea spune că suntem într-un moment fericit

Legat de relaţia sa cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, premierul Mihai Tudose a spus că aceasta nu este într-un moment fericit, iar lucrurile vor fi lămurite marţi.

"Nu aş putea spune că suntem într-un moment fericit al relaţiei dintre noi doi, o sa ne lămurim mâine", a afirmat Tudose.

El a arătat că este nevoie de relaţii clare între Guvern şi PSD.

Premierul a mai spus că el nu are ce să îşi reproşeze în relaţia cu Liviu Dragnea.

"Chiar nu am ce să îmi reproşez. Mâine vom face această discuţie, când vom vorbi despre toate bărbăteşte", a spus premierul Tudose.

De asemenea, răspunzând unei întrebări, Tudose a spus că, într-un cerc restrâns de persoane, a invocat posibilitatea de a demisiona.

"Da, am spus-o, am spus-o într-un cerc de trei, maximum patru persoane, că îmi dau demisia, dacă lucrurile stau aşa de rău şi guvernul s-a prăbuşit, hai să mergem acasă că înseamnă că nu facem bine”, a afirmat Tudose.