Dăncilă a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, că nu îi este teamă de un vot negativ în legislativ.

"Am vorbit despre situaţia Guvernului la acest moment şi am hotărât ca săptămâna viitoare să mergem în Parlament. Am subliniat de nenumărate ori că nu ne este teamă. Vom merge în Parlamentul României, vom discuta cu partidele politice astfel încât să obţinem votul de încredere", a afirmat Dăncilă.

Premierul a menţionat că nu s-a stabilit deocamdată dacă Guvernul va merge pe varianta restructurării sau pe cea a remanierii, dar că în eventualitatea în care se va opta pentru restructurare, noua formulă guvernamentală ar urma să aibă 19 ministere plus funcţia de prim-ministru.

Ea a spus că va discuta cu juriştii şi va decide care este cea mai bună soluţie, precizând că până miercurea viitoare va fi luată o hotărâre în Comitetul Executiv Naţional al PSD. "Vom discuta cu celelalte partide, este normal să avem negocieri cu toate partidele, mai puţin Pro România", a adăugat liderul PSD.

Dăncilă a spus că exclude din start cooptarea Pro România la guvernare. "De fapt a fost dat un vot în Comitetul Executiv Naţional conform căruia Pro România nu trebuie să intre la guvernare. (...) Ne bucurăm dacă parlamentari de la Pro România susţin Guvernul. Guvernul are nevoie de stabilitate", a subliniat ea.

Întrebată de ce a luat decizia ca Guvernul să meargă în Parlament înainte ca CCR să se pronunţe asupra sesizării privind un conflict cu preşedintele, Dăncilă a răspuns: "Sunt convinsă că domnul preşedinte Klaus Iohannis a încălcat Constituţia prin faptul că a refuzat interimatele pentru cele trei portofolii, dar eu cred că trebuie să lămurim lucrurile şi avem curaj să mergem în Parlament".

Ea a adăugat că nu este vorba că s-ar fi răzgândit în privinţa demersului de a merge în Parlament. "De fiecare dată am spus că voi merge în Parlament, nu am avansat o dată, acum avansez această dată", a afirmat Dăncilă.

Preşedintele PRO România, Victor Ponta, precizează că formaţiunea pe care o conduce nu va susţine în Parlament un nou Executiv condus de Viorica Dăncilă şi nu va face parte dintr-un guvern de dreapta.

"Nu vom vota pentru un nou Guvern 'Dăncilă 2' la fel de incompetent şi incapabil ca şi cel de azi. (...) Pentru formarea unui nou guvern până la alegerile parlamentare din 2020 PRO România va încerca să formeze o majoritate de centru stânga (evident fără Dăncilă), care să fie capabilă să revină la buna guvernare din 2012 - 2015. Nu vom face parte dintr-un guvern de dreapta PNL-USR - şi nu considerăm că aceştia au soluţii realiste pentru scoaterea României din dezastrul în care a fost adusă ţara de către Dragnea şi Dăncilă", a scris Ponta marţi pe Facebook.

El a adăugat că, după respingerea în Parlament a restructurării guvernamentale propuse de Viorica Dăncilă, PRO România îi va cere demisia, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, va vota moţiunea de cenzură.

"Îl vom susţine pe Mircea Diaconu în alegerile prezidenţiale pentru a avea în turul al doilea UN OM decent, serios, capabil să ofere României un alt fel de politică - vom demasca falsitatea şi nocivitatea candidaturii Vioricăi Dăncilă - o marionetă a lui Dragnea şi a baronilor, dispusă să distrugă social-democraţia pentru nişte interese meschine", a menţionat Ponta.