Între acestea, premierul a enumerat construirea unei bănci naţionale de sânge, plasmă umană şi celule stem, a două spitale regionale, a Aeroportului Bucureşti Sud şi a unei fabrici de mijloace de transport electrice.

"Astăzi adoptăm cel de-al doilea pachet de investiţii strategice care vor fi realizate în parteneriat public privat. În şedinţa din 24 mai, anul acesta, am aprobat primele cinci proiecte. Astăzi aprobăm încă opt proiecte strategice de investiţii, care urmează să fie pregătite şi atribuite în parteneriat public privat. Dintre acestea, trei sunt în domeniul sănătăţii, ceea ce arată interesul Guvernului României pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale", a precizat Dăncilă în debutul şedinţei.

Ea a menţionat că unul dintre cele opt proiecte este construirea şi operarea în parteneriat public privat a unei bănci naţionale de sânge, plasmă umană şi celule stem, soluţie avută în vedere în contextul în care în ultimul an România s-a confruntat cu dificultăţi în asigurarea derivatelor din plasmă.

"Al doilea proiect, spitalul regional Timişoara. Acest spital va deservi partea de vest a ţării noastre. Al treilea proiect în domeniul sănătăţii se referă la spitalul regional Brăila-Galaţi, un spital regional cu o capacitate de aproximativ 800 - 1.000 de paturi. Celelalte cinci proiecte vizează amenajarea râurilor Argeş şi Dâmboviţa pentru navigaţie, construirea Aeroportului Bucureşti Sud, canalul Siret-Bărăgan, construcţia în parteneriat public privat a unei fabrici de mijloace de transport electrice şi un nou complex turistic de schi în masivul Făgăraş", a mai precizat ea, potrivit Agerpres.