El a declarat, la finalul unei întrevederi cu membrii Asociaţiei Municipiilor din România, că un astfel de demers reprezintă "un act de dreptate".

"În ceea ce ne priveşte pe noi, PNL, decizia noastră este foarte clară: noi susţinem calculul pensiilor pe principiul contributivităţii. Asta este decizia politică a PNL, cu singura excepţie, a pensiilor de serviciu care sunt acordate cadrelor militare. (...) Le cerem parlamentarilor să-l amendeze, dar să susţină proiectul de lege, după care să punem capăt practicii pensiilor speciale, cu excepţia pensiilor de serviciu pentru militari. Mi se pare un act de dreptate, un act corect şi le cer parlamentarilor să voteze proiectul de lege al PNL privind desfiinţarea pensiilor speciale", a afirmat Orban, potrivit Agerpres.

Anterior, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că este "incorect" ca PNL să susţină eliminarea pensiilor speciale - "un drept deja câştigat".

Punctul nostru de vedere, şi avem şi un proiect de lege acum în Parlament, este de a introduce o impozitare progresivă a veniturilor. Este aproape incorect să intri şi să discuţi un drept deja câştigat, dar nu vreau nici să intru în logica electorală în care joacă în continuare PNL care vine: 'Vom elimina toate pensiile speciale cu excepţia...' Ori le eliminăm pe toate, ori avem excepţii", a afirmat Ciolacu, întrebat despre anunţul PNL privind eliminarea pensiilor special, cu excepţia celor ale militarilor şi magistraţilor.

Liderul PSD a informat că partidul ia în calcul realizarea unui studiu de impact pentru a vedea cum ar trebui impozitate "plafoanele de venituri" şi a formula amendamentele necesare.