"Anul 2013 trebuie sa fie un an in care nu avem nevoie de tensiuni in USL. Sunt convins ca, din punct de vedere al ceea ce stiu si pot sa fac, sunt probabil cel mai potrivit om sa fie presedintele Romaniei. Din punct de vedere al partidului din care fac parte si l-am condus, avem un candidat oficial in persoana lui Crin Antonescu si atata vreme cat eu spun ca in 2013 in congelator cu tensiunile din USL, nu o sa fiu eu cel care sa arunc in aer o intelegere politica cu liberali", a raspuns Mircea Geoana, intrebat de moderator daca va candida in 2014 la prezidentiale.

Senatorul PSD a spus ca nu poate sa nu constat ca exista o realitate politica pe care trebuie sa o respecte.

"Azi, din punct de vedere politic, si pentru 2013, USL are un candidat, PSD are un congres in care a stabilit ca avem un candidat, presedintele Victor Ponta sustine acest candidat. Oricat de mult ne-am dori eu, sau Sorin Oprescu, sa ajungem in pozitia pe care cred ca eu unul am si castigat-o in 2009, nu pot sa nu constat ca exista o realitate politica pe care trebuie sa o respectam", a adaugat politicianul.

Citeste si:

Geoana: "De 15 ani nu am avut o situatie mai complicata decat cea de azi. Criza din Cipru va conduce bancile din Romania sa execute milioane de oameni"