Aceasta a menţionat la începutul şedinţei de guvern că cele trei legi pentru care Executivul şi-a angajat răspunderea, printre care şi legea bugetului de stat, au finalizat parcursul parlamentar, iar începând de luni, cei care doresc îşi pot exercita dreptul de contestare la Curtea Constituţională timp de două zile. În cazul în care acestea nu vor fi atacate la CCR, pot ajunge la promulgare, cel mai devreme, pe 6 ianuarie.

"Pe cele două legi privind bugetul pe anul 2020, PSD nu a anunţat niciun atac cu obiecţie de neconstituţionalitate. A invocat doar un conflict interinstituţional, a cărui soluţionare însă nu împiedică procedura de promulgare! Concluzia este că toate atacurile cu privire la bugetul pe anul 2020 - bani insuficient alocaţi, ministere subfinanţate, decizii de finanţare greşite, procedură catastrofală au fost doar simplă retorică a PSD! Nu au depus moţiune de cenzură să "salveze România din mâinile PNL", nu au obiecţii de neconstituţionalitate. Au vorbit doar despre cum nu facem noi bine. Zero acţiune, zero soluţii alternative, multe probleme lăsate în urmă pe spinarea noastră şi a românilor!", a scris Turcan pe Facebook.

Guvernul s-a reunit luni în şedinţă, la Palatul Victoria. Vineri, Ludovic Orban a anunţat că în 30 decembrie va avea loc o nouă şedinţă a Guvernului, el solicitând miniştrilor ca până atunci să fie pregătite toate hotărârile de organizare şi funcţionare ale ministerelor pentru a putea fi adoptate.

"Pe 30 (decembrie - n.r.) toate hotărârile de organizare şi funcţionare ale ministerelor vreau să aibă toate avizele şi să le adoptăm. (...) Acesta este principalul obiectiv al şedinţei din data de 30, pentru că trebuie să intrăm în anul nou cu noile organigrame ale ministerelor în funcţie de viziunea voastră ca miniştri şi în funcţie, evident, de elementele care există în ordonanţa de urgenţă de organizare şi funcţionare a Guvernului", a spus Orban, în şedinţa de Guvern care a avut loc vinerea trecută.

În cadrul şedinţei care a avut loc vineri seară, Executivul a discutat despre desființarea secției speciale de investigare a magistraților.

Propunerea a fost făcută chiar de ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, iar premierul ludovic Orban a salutat ideea. Înfiinţarea secţiei a fost criticată în trecut şi de mai multe instituţii europene.

Tot în şedinţa de guvern s-a mai discutat şi o soluţie pentru achizionarea sculpturii lui Constantin Brâncuşi “Cuminţenia Pământului”.

Ordinea de zi a şedinţei Executivului a fost suplimentată cu un proiect de hotărâre care vizează amânarea cu şase luni a termenului privind aprobarea unor norme referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase.

Dintre ultimele trei cabinete, guvernul Orban a organizat cele mai multe şedinţe. Numai luna aceasta au avut loc opt şedinţe.