"Inainte de a livra prima transa a acestui acord, ne asteptam din partea Guvernului Republicii Moldova sa vina cu cateva masuri concrete care sa demonstreze vointa de reforma. Si i-am spus (premierului moldovean - n.r.) ca in urmatoarele zile, pana la sfarsitul saptamanii, vom veni cu o lista de cateva masuri pe care Guvernul ar putea sa le ia inainte de a transmite de la Bucuresti aceasta prima transa. Totodata, Romania doreste sa isi coordoneze sprijinul financiar rambursabil si cu Comisia Europeana si cu FMI", a spus premierul Dacian Ciolos, la Palatul Victoria, intr-o conferinta comuna cu omologul de la Chisinau, Pavel Filip, trasnmite Agerpres.

Premierul roman a afirmat ca se analizeaza de catre Executivul de la Bucuresti posibilitatea acordarii "unui sprijin de urgenta pentru a ajuta cetatenii nevoiasi din Republica Moldova" sa depaseasca perioada de iarna.  

Potrivit prim-ministrului, este vorba despre alimente si materiale de incalzire.  

Surse oficiale au precizat ca printre solicitarile care vor fi transmise Chisinaului se afla numirea unui guvernator al Bancii Nationale a Republicii Moldova, implementarea Acordului de asociere a R. Moldova la UE, aprobarea pachetului de masuri anticoruptie si un alt pachet de legi referitoare la mediul de afaceri.