Astfel, potrivit unor surse parlamentare, viitorul Executiv ar putea avea 22 sau 24 de ministere. Intr-un eventual Cabinet Ponta II, actualul minister al Administratiei si Internelor ar putea fi impartit in doua.

Anuntat deja ca viitor ministru de catre liderul PSD, Liviu Dragnea ar putea prelua Administratia, caz in care Internele ar fi revendicate de liberali. Iar Radu Stroe pare favorit pentru acest fotoliu.

Si actualul minister al Economiei ar putea fi impartit in trei: Energie, Comert si Mediu de Afaceri. Iar portofoliul energiei este vizat atat de Iulian Iancu de la PSD, cat si de liberalul Varujan Vosganian.

Victor Ponta ar vrea sa infiinteze si un Minister al Lucrarilor Publice, precum si unul al Fondurilor Europene. Pentru acesta din urma, premierul ar putea alege intre europarlamentarul PNL Ramona Manescu, sotia primarului de la Sectorul 6, si Eugen Teodorovici, actualul consilier al lui Ponta si fost secretar de stat la Finante, in Guvernul Tariceanu.

Nume noi in Cabinetul Ponta II ar putea fi Relu Fenechiu, liberalul fiind favorit pentru a prelua Transporturile, dar si Gabriel Oprea, care s-ar putea intoarce in fruntea Armatei.

De asemenea, mai multi actuali ministri si-ar putea pastra functiile: Titus Corlatean la Externe, Daniel Constantin la Agricultura, Rovana Plumb, la Mediu sau Ecaterina Andronescu, la Educatie.

Iar daca liberalii vor accepta ideea premierului de a coopta UDMR in Executiv, liderul maghiarilor Kelemen Hunor s-ar putea intoarce la sefia Ministerului Culturii.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, ca cea mai probabila propunere a USL in ceea ce priveste noua structura guvernamentala va fi ca Ministerul Finantelor sa se imparta in doua portofolii, dupa modelul francez, iar Ministerul Economiei in alte trei ministere.

"Este o discutie. Asta este propunerea premierului, dar pe care PNL este gata sa o discute, pentru ca fiecare dintre aceste modele are ratiunea sa. Intr-o anumita logica, in care Guvernul desi fara cresterea cheltuielilor publice si-ar putea largi structura, deci ar putea fi mai multe ministere, in ideea pe care domnul Ponta a prezentat-o, cu bune argumente de a face cumva pe cat posibil un paralelism, o oglinda intre Guvernul nostru si Comisia Europeana, o asemenea formula, formula franceza – care s-a practicat de altfel si in Romania in 1991 si putin in 1997 la inceputul guvernarii CDR – PD – se poate. Cred ca asta e varianta spre care ne indreptam", a spus Antonescu, potrivit Mediafax.

El a precizat ca ANAF ar urma sa ramana in structura unui minister al Finantelor. De asemenea, el a admis faptul ca o alta modificare in structura guvernamentala vizeaza impartirea Ministerului Economiei intr-un Minister al Economiei, altul al Comertului si un alt treilea al Mediului de Afaceri.