"Finalizarea tranzacţiei reprezintă o nouă călătorie atât pentru Vodafone România, cât şi pentru UPC, deoarece de acum înainte cele două companii nu mai sunt competitoare. Acum echipele reunite pot lucra împreună pentru a dezvolta cele mai bune soluţii şi servicii pentru clienţii din România. Această achiziţie, una dintre cele mai importante din industria de telecomunicaţii din România, va reuni cele două echipe care vor lucra pentru a dezvolta produse de top pentru oameni, companii şi alţi actori sociali şi economici", informează companiile într-un comunicat.

Murielle Lorilloux, CEO UPC şi Vodafone România, a precizat, în context, că achiziţia generează o oportunitate de a deveni un competitor şi mai puternic pe piaţa locală de telecomunicaţii.

"Această achiziţie transformatoare creează un partener important pentru servicii de telecomunicaţii convergente şi aduce, totodată, mai multă valoare clienţilor noştri, facilitând un parcurs ascendent pentru economia digitală a României. De asemenea, acest lucru generează o oportunitate de a deveni un competitor şi mai puternic pe piaţa locală de telecomunicaţii. Angajatii UPC şi Vodafone au o istorie de premiere de neegalat în ţara noastră şi chiar în Europa. Sunt încrezătoare că experienţa şi profesionalismul celor două echipe vor conduce la noi premiere şi inovaţie în ceea ce priveşte produsele de care vor beneficia utilizatorii români", a declarat Murielle Lorilloux.

Vodafone are o istorie de 22 de ani in Romania. Printre premierele Vodafone Romania pe piaţa locală se numără primul serviciu de call center (1997), prima fundaţie corporativă (1998), lansarea serviciului de SMS, a celui de date şi fax în 1998, primul sistem de recunoaştere automată a discursului (2014), prima reţea NB-IoT (2018) şi prima reţea 5G (2019).

UPC România este de peste 25 de ani pe piaţa locală. Premierele UPC în România includ lansarea televiziunii digitale, DVR (2008), HD (2009), 3D (2011) şi a internetului de mare viteză (2013).

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe. Vodafone Group are divizii în 24 de ţări, 42 de reţele mobile partenere şi operaţiuni de broadband fix în 19 ţări. La 30 iunie 2019, Vodafone Group avea 640 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile şi 21 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix şi 14 milioane de clienţi ai serviciilor TV, incluzând toţi clienţii Vodafone din entităţile create în urma unor fuziuni şi asocieri.

Comisia Europeană a aprobat, în 18 iulie, tranzacţia în urma căreia operatorul britanic de telefonie mobilă Vodafone Group Plc va prelua operaţiunile de cablu ale Liberty Global Plc din Cehia, Germania, Ungaria şi România. Tranzacţia ar urma să facă din Vodafone cel mai mare furnizor de servicii broadband, cablu şi telefonie mobilă din Europa cu 54 de milioane de consumatori şi o acoperire de 110 milioane case şi companii.