Gigantul american a anunțat de asemenea o îmbunătăţire a vânzărilor în China, iar mai multe firme de brokeraj au anticipat un efect pozitiv al serviciilor şi al lansării unor noi iPhone-uri în a doua jumătate a anului 2019, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Dacă nivelul acţiunilor se va menţine, capitalizarea Apple, de aproape 1.000 de miliarde de dolari, va fi foarte aproape de cea a Microsoft. La sfârşitul trimestrului anterior, Apple avea în circulaţie 4,53 de miliarde de acţiuni.

În raportul financiar publicat marţi după închiderea pieţelor, Apple a anunţat că veniturile din servicii au urcat cu 12,6%, la 11,5 miliarde de dolari în cele trei luni încheiate în iunie, compensând un declin de 12% al vânzărilor globale de iPhone-uri, la 26 de miliarde de dolari.

”Am fost mulţumiţi în special de creşterea de două cifre a serviciilor, susţinută de creşterea puternică prin intermediul App Store în China”, a declarat directorul general al Apple, Tim Cook, într-o conferinţă susţinută după publicarea rezultatelor.

Samik Chatterjee, analist la JP Morgan, consideră că transformarea afacerilor şi servicii şi un ciclu de produse solide sunt motive puternice.

Cel puţin 11 din 43 de case de brokeraj au majorat preţurile ţintă ale acţiunilor Apple, dintre care Citigroup cu 45 de dolari, la 250 de dolari. Recomandarea medie este un preţ de 217 de dolari pentru o acţiune Apple.

”Suntem încurajaţi de faptul că Apple continuă să îşi revină după un început de an dificil”, au scris analiştii Credit Suisse într-o notă. Cu toate acestea, iPhone rămâne o frână şi se îndreaptă spre o scădere progresivă a ciclului de lansare, au adăugat aceştia.

Îngrijorările legate de încetinirea afacerilor în China, unde vânzările iPhone continuă să scadă, au contribuit la menţinerea acţiunilor Apple sub maximele de anul trecut. Titlurile au urcat totuşi cu 50% de la un minim atins la sfârşitul anului trecut pe fondul declinului generalizat al pieţei de la momentul respectiv.