• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Soi de banane modificate genetic, cu o concentratie mare de vitamina A, testat in SUA

Soi de banane modificate genetic, cu o concentratie mare de vitamina A, testat in SUA

Un soi de banane, modificate genetic pentru a contine vitamina A, va fi testat clinic in Statele Unite ale Americii, inainte de a fi cultivat in scopuri comerciale in Uganda, au precizat luni oamenii de stiinta din Australia, conform AFP.

Creat de Queensland University of Technology, cu sprijinul fundatiei Bill si Melinda Gates, acest soi de banane modificate genetic prezinta o concentratie de beta si alfacaroten, care sunt transformate in vitamina A, superioara bananelor din Africa.
 
Testele clinice vor incepe peste sase saptamani, pentru a masura concentratia de vitamina A din organismul pacientilor voluntari.
 
"Carentele de vitamina A ucid intre 650.000 si 700.000 de copii pe an, in toata lumea (...) si cel putin 300.000 de copii isi pierd vederea", a subliniat coordonatorul proiectului, profesorul James Dale.
 
Daca noul soi de banane va primi unda verde, cultivarea in scopuri comerciale a acestuia in Uganda ar putea incepe in 2020.

16 iunie 2014 14:48
comentarii (2)

Comentarii (2)


Bit.Do/RoML@yahoo.com 2014-06-16 15:49:35
Http:///Bit.Do/RoML | | | Te crezi bun la fotbal ? Crezi ca esti capabil sa castigi o Cupa Champions League reala jucand gratuit impotriva celor mai buni manageri de fotbal din lume ? Poti castiga Bani, Telefoane, Trofee, Diplome, Cadouri surpriza, etc! Http:///Bit.Do/RoML (Pentru a accesa Link-ul incearca urmatorii pasi: Selecteaza link-ul, Click dreapta, Deschide Legatura ori Accesati sau Copiaza link-ul, da paste sus la bara de navigare si Enter) Manager de Fotbal AICI: Http:///Bit.Do/RoML
Fabrica de REDUCERI 2014-06-16 15:47:41
Fabrica de REDUCERI Garantat cel mai MIC PRET din Romania.