• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Castigatorii premiului Nobel pentru Medicina in 2013

Castigatorii premiului Nobel pentru Medicina in 2013

Cercetatorii James E. Rothman, Randy W. Schekman si Thomas C. Südhof au fost recompensati, luni, cu premiul Nobel pentru medicina pe 2013, informeaza site-ul oficial al prestigioaselor distinctii.

Premiul vine pentru "descoperirile lor in domeniul sistemului care regleaza traficul intracelular, un sistem major de transport din celulele noastre".

Anul trecut, Nobelul pentru Medicina a revenit lui John B. Gurdon (Marea Britanie) si Shinya Yamanaka (Japonia), pentru cercetarile lor in domeniul reprogramarii nucleare, o tehnica ce permite transformarea celulelor adulte in celule susa, capabile sa se dezvolte in orice tip de tesut in corpul uman. 

Premiul pentru medicina marcheaza debutul sezonului Nobel, care va continua, marti, cu cel pentru Fizica.  Miercuri va fi decernat premiul Nobel pentru Chimie.  Premiul Nobel pentru Literatura va fi atribuit joi. 

Castigatorul premiului Nobel pentru Pace - singurul atribuit de Norvegia, conform dorintei exprimate de fondatorul prestigioaselor distinctii, Alfred Nobel - va fi anuntat vineri. 

Premiul Nobel pentru Economie va fi decernat luni, 14 octombrie. 

Laureatii vor primi cate o medalie din aur si un premiu in valoare de 8 milioane de coroane suedeze (circa 930.000 de euro), care poate fi impartit intre cel mult trei castigatori pe fiecare categorie.


7 octombrie 2013 12:52
Modifică setările cookies