• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Operatiunile de cautare a avionului Boeing 777 au fost extinse in Marea Andaman. Vietnamul a suspendat cautarile. Malaezia nu exclude o intoarcere din drum a aeronavei

Operatiunile de cautare a avionului Boeing 777 au fost extinse in Marea Andaman. Vietnamul a suspendat cautarile. Malaezia nu exclude o intoarcere din drum a aeronavei

Operatiunile de cautare a avionului de tip Boeing 777 apartinand companiei Malaysian Airlines au fost extinse in Marea Andaman, la sute de kilometri nord-vest de perimetrul de cautare initial, a anuntat miercuri un oficial malaysian, citat de AFP.

"Da, deasupra Sumatra se afla Marea Andaman", a declarat pentru AFP seful Aviatiei Civile Malaysiene, Azharuddin Abdul Rahman, raspunzand unei intrebari legate de extinderea cautarilor in aceasta zona. Marea Andaman este marginita la sud de Insula indoneziana Sumatra, iar la est si la nord de Thailanda si Myanmar.
 
Seful Fortelor Aeriene malaeziene a afirmat miercuri ca autoritatile nu exclud posibilitatea ca avionul de tip Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines a deviat inainte de a disparea, dar a dezmintit ca aparatul de zbor a fost detectat la sute de kilometri de traiectoria declarata, relateaza AFP.
 
Cu toate acestea, ele au dezmintit informatiile potrivit carora radarele militare au detectat avionul in apropierea Insulei Pulau Perak, in partea de nord a Stramtorii Malacca, la sute de kilometri de traiectoria declarata. Potrivit ipotezei, zborul MH370 ar fi deviat enorm de la traiectoria prevazuta deasupra Marii Chinei de Sud.
 
Autoritatile au spus ca au pierdut contactul cu avionul de tip Boeing 777 in largul coastelor de est ale Peninsulei Malacca, sambata dimineata, la o ora dupa ce decolase de la Kuala Lumpur in directia Beijing.
 
Avionul avea 239 de persoane la bord.
 
Vietnamul a suspendat cautarile aeriene ale avionului de tip Boeing 777 apartinand companiei Malaysia Airlines si asteapta clarificari din partea Malaeziei cu privire la o noua potentiala directie de cautari, au anuntat miercuri oficiali, citati de AFP. Cautarile maritime vor continua intr-un ritm mai redus.

12 martie 2014 07:24
comentarii (1)

Comentarii (1)