• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cel putin 14 morti pe aeroportul din Lagos, in urma prabusirii la decolare a unui avion

Cel putin 14 morti pe aeroportul din Lagos, in urma prabusirii la decolare a unui avion

Cel putin 14 persoane au murit joi dimineata in urma prabusirii unui avion nigerian la bordul caruia se aflau 20 de persoane, imediat dupa decolarea de pe aeroportul din Lagos, relateaza AFP.

Avionul, de tip Embraer, apartinand companiei interne charter Associate Airlines, a decolat catre ora locala 9.30 (11.30, ora Romaniei) de pe Aeroportul International Murtala Mohammed din Lagos, a anuntat Ministerul Aviatiei, intr-un comunicat.
 
Avionul, care efectua o cursa spre orasul Akure, in statul Ondo (sud-vest), s-a prabusit imediat dupa ce a decolat, cu "13 pasageri si sapte membri ai echipajului" la bord, a declarat pentru AFP Joe Obi, un purtator de cuvant al ministerului.
 
"Echipe de interventie au gasit sase supravietuitori si 14 morti", a anuntat ulterior ministrul Aviatiei Stella Oduah, citata in alt comunicat.
 
Ministerul Aviatiei a anuntat anterior ca avionul transporta 27 de persoane - 20 de pasageri si sapte membri ai echipajului. "Motorul a avut o avarie la decolare, iar (avionul) s-a prabusit si a luat foc", a declarat Supo Atobatele, un purtator de cuvant al Agentiei nigeriene pentru gestionarea spatiului aerian.
 
Potrivit unui jurnalist AFP aflat la fata locului, avionul aproape ca a lovit niste containere mari umplute cu caburant, intr-un perimetru situat intre terminalele pentru zboruri internationale si cele destinate zborurilor interne, dupa care s-a prabusit intr-o zona plina de noroi.
 
Un purtator de cuvant al Ministerului Aviatiei, prezent la fata locului, Yakubu Dati, a declarat pentru AFP ca s-a gasit cutia neagra si ca a fost predata autoritatilor. Salvatori si pompieri examinau fuzelajul carbonizat al avionului, spart in mai multe bucati, dintre care unele s-au afundat in noroi.
 
Avionul transporta corpul neinsufletit al unui fost guvernator al statului Ondo, Olusegun Agagu, care urma sa fie inhumat weekendul acesta, a anuntat Obi. Alte personalitati s-ar fi aflat la bord, potrivit unor informatii vehiculate de presa, dar care nu au putut sa fie confirmate imediat.

3 octombrie 2013 20:48
comentarii (1)

Comentarii (1)