• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ancheta pentru trafic de pasapoarte in Thailanda, dupa disparitiei avionului Malaysia Airlines. Un oficial neaga ca ar fi fost descoperite resturi ale aeronavei

Ancheta pentru trafic de pasapoarte in Thailanda, dupa disparitiei avionului Malaysia Airlines. Un oficial neaga ca ar fi fost descoperite resturi ale aeronavei

Politia thailandeza a anuntat, duminica, o ancheta cu privire la un posibil trafic de pasapoarte, rezervarile cu doua pasapoarte europene suspecte pentru zborul Malaysia Airlines, disparut de pe radar sambata, fiind efectuate in Thailanda, relateaza AFP.

Un austriac, Christian Kozel, si un italian, Luigi Maraldi, apareau pe lista pasagerilor, dar nu se aflau la bord. Celor doi
le-au fost furate pasapoartele in Thailanda in 2012 si 2013, a confirmat Interpol.
 
Informatii de zbor consultate de AFP arata ca cele doua bilete de avion pe numele lor au fost rezervate la 6 martie 2014 si au fost emise in orasul Pattaya, o statiune balneara din Thailanda. Cele doua bilete online purtau numere consecutive si au fost platite in bahti, moneda thailandeza.
 
"Kozel" urma sa zboare de la Kuala Lumpur la Beijing, dupa care sa-si continue zborul catre Amsterdam si Frankfurt. "Maraldi" urma sa zboare pana la Amsterdam si apoi la Copenhaga.
 
Un oficial de rang inalt din cadrul politiei thailandeze a declarat pentru AFP ca politia thailandeza ancheteaza un posibil trafic de pasapoarte furate la Phuket, o statiune in sudul tarii, unde a fost furat pasaporul lui Maraldi. Maraldi s-a prezentat duminica la politia din Phuket, au precizat autoritatile.

"A spus ca nu se afla in avion si ca pasaportul i-a fost furat anul trecut", a declarat pentru AFP locotenent-colonelul Akanit Danpitaksart. Oficialul a precizat ca nu detine informatii despre pasaportul lui Kozel, insa diplomatia austriaca a precizat duminica faptul ca acesta a fost furat in timpul unui zvor pe ruta Phuket-Bangkok.
 
Interopul afirma, intr-un comunicat, ca nu s-a efectuat niciun control in nicio tara cu privire la pasapoartele furate, din momentul in care acestea au fost introduse in baza de date a organizatiei si pana la decolarea avionului.
 
Malaysia a deschis duminica o ancheta pentru terorism, dupa disparitia de pe radare a unui avion de tip Boeing 777 apartinand companiei Malaysia Airlines la bordul caruia se aflau 239 de persoane. Cautarile nu au dat niciun rezultat pana luni la pranz, a anuntat un oficial malaysian, citat de AFP.
 
"Din nefericire (...) nu am gasit nimic care sa para ca provine de la avion, cu atat mai putin avionul", a declarat directorul Aviatiei Civile malaysiene Azharuddin Abdul Rahman. "Aviatia vietnameza a reperat duminica seara posibile resturi ale avionului in largul coastei de sud, dar nu exista vreo confirmare nici acolo", a adaugat el.

10 martie 2014 09:05
comentarii (1)

Comentarii (1)