Proiectul normativ se bucură de un larg sprijin din partea partidelor politice, iar partidul premierului Viktor Orban este interesat să ajute industria hotelieră în perioada coronavirusului prin introducerea unor restricţii asupra închirierii de apartamente prin Airbnb.

La rândul său opoziţia, care controlează Budapesta, a anunţat că vrea să răspundă îngrijorărilor rezidenţilor capitalei Ungariei, care în mod frecvent dau vina pe Airbnb pentru creşterea costurilor locuinţelor, zgomot şi supra-turism.

În luna decembrie a anului trecut, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis că Airbnb nu poate fi reglementată ca o agenţie imobiliară care îşi vinde serviciile online, scrie Agerpres. Această decizie a pus capăt unei bătălii îndelungate între Airbnb şi companiile hoteliere tradiţionale din Europa, care susţineau că platforma oferă servicii similare cu ale lor fără a fi însă supusă aceloraşi reglementări.

În decizia sa, CJUE a informat că activitatea Airbnb ar trebui calificată drept "serviciu al societăţii informaţionale" şi în consecinţă "Franţa nu poate cere Airbnb să deţină o licenţă de agent imobiliar profesionist". Practic, judecătorii de la CJUE au acceptat argumentul Airbnb că este o platformă online şi nu un agent imobiliar.