Mai multe studii recente arată că foarte mulţi oameni, inclusiv occidentali, nu călătoresc nicăieri pentru că pur şi simplu nu-şi permit cheltuielile.

Experţii insistă că, în schimbul unui efort de documentare, am putea reduce simţitor costurile. Iată câteva ponturi.

Numai în Statele Unite, se anticipează că 39 de milioane de adulţi nu vor pleca nicăieri în concediu pentru că nu dispun de cele aproape 2 mii de dolari, cât costă în medie o vacanţă.

Experţii în domeniu susţin că un strop de planificare scade simţitor costurile, fără să ne lipsească de distracţii şi experienţe memorabile.

„Ca să ai o vacanță reușită e nevoie doar să te pregătești temeinic, să te documentezi în prealabil”, explică Dayvee Sutton, expert în tursim.

Citește și: Cum să fii în vacanță 35 de zile în acest an, dar să-ți iei doar nouă zile de concediu de la muncă

De obicei, cea mai mare cheltuială o facem cu transportul. Ca să facem economii semnificative, se recomanda flexibilitate în privinţa perioadei şi a destinaţiei. N-ar strica să optăm chiar şi pentru o perioadă uşor extra-sezon.

„S-ar putea să fie nevoie să faci un compromis în privința vremii, dar în felul ăsta economisești la cazare și diverse experiențe atractive”, a mai spus Dayvee Sutton.

De asemenea, cunoscătorii ne sfătuiesc să folosim site-uri şi aplicaţii pentru documentare, planificare, astfel încât să rezervăm cele mai convenabile opţiuni pentru zbor şi cazare.

„Nici nu e nevoie să tot verifici tarifele. Dacă îți setezi alerte, primești notificări pe telefon”, spune expertul. 

La o adică, putem apela şi la un agent de turism ca să ne facă rezervările. Sunt mari şanse s-o facă gratis, pentru că de regulă agenţii îi taxează pe furnizorii serviciilor, nu pe turişti.

„Îi zici agentului ce buget ai și el va găsi oferte corespunzătoare”, explică Dayvee Sutton.

Acestea fiind zise, vă dorim o vacanţă interesantă, care să nu vă ruineze!