"Campania cuprinde mai mult de 500 de unităţi de cazare în peste 80 de zone turistice, atent selecţionate de consultanţii Paralela 45 pentru a corespunde normelor de siguranţă sanitară. Ofertele de vacanţă încep de la 46 de lei/noapte/persoană pentru litoral şi zonele balneo, de la 59 de lei/noapte/persoană la munte şi de la 90 de lei/persoană/noapte în Delta Dunării. Pachetele pot fi achiziţionate, atât cu vouchere de vacanţă, cât şi cu vouchere în sistem electronic (carduri de vacanţă), turiştii putând rezerva online, cu plata pe loc sau în cel mult 12 rate", menţionează sursa citată.

Pe litoral, unde sunt anunţate temperaturi ridicate cel puţin până la jumătatea lunii septembrie, mai mult de 250 de unităţi de cazare din oferta turoperatorului au redus tarifele la jumătate şi sunt deschise până la finalul lunii.

"Litoralul a fost una dintre zonele de vacanţă foarte căutate vara aceasta, mai mult de 25% dintre clienţii noştri au avut cel puţin o vacanţă la mare, de la deschiderea hotelurilor şi până acum. Per ansamblu, noi am vândut cu 35% mai multe sejururi în staţiunile româneşti faţă de vara trecută", precizează proprietarul Paralela 45, Alin Burcea.

Vacanțele în Turcia și Grecia se prelungesc până în octombrie

Programul zborurilor charter dinspre România s-a prelungit pentru Turcia, Grecia, Egipt, unde hotelurile sunt deschise până la finalul lunii octombrie. În septembrie şi octombrie, românii pot merge în vacanţă în Antalya, Heraklion/Creta, Rhodos, Hurghada, cu zbor charter din Bucureşti şi Cluj-Napoca.

O vacanţă de o săptămână în Antalya costă de la 499 de euro/persoană la un hotel de cinci stele, cu all inclusive, în Creta de la 350 de euro/persoană la un hotel de trei stele cu mic dejun, în Hurghada de la 454 de euro/persoană la un hotel de patru stele. Pachetele de vacanţă au toate taxele incluse.

"Cu temperaturi în jur de 30 de grade Celsius şi preţuri avantajoase, Turcia, Grecia, Egiptul şi chiar şi Bulgaria atrag foarte mulţi turişti în septembrie şi octombrie. Vânzările sunt deja în creştere cu 15% faţă de anul trecut. Sunt turişti care fie nu au putut pleca în vacanţă vara aceasta, fie preferă lunile de toamnă, cu temperaturi mai ridicate în alte ţări şi hoteluri mai puţin aglomerate faţă de vârful de sezon", a precizat Burcea.

El recomandă turiştilor achiziţionarea unei asigurări de călătorie, care pune în siguranţă sejururile.

"Odată cu deschiderea restaurantelor, hotelurile şi pensiunile din zonele de vacanţă sunt şi mai accesibile turiştilor. Sunt implementate regulile pentru protecţia lor sanitară în restaurante, terase, cafenele, în hoteluri şi asta trebuie să le dea încredere că vor avea o vacanţă în siguranţă, liniştită şi relaxantă. Datorită numărului mare de turişti care au călătorit în România în acest an, am asistat la câteva situaţii de overbooking la hoteluri, şi, de aceea, recomandarea noastră este să se adreseze agenţiilor de turism, care găsesc soluţii pentru relocări la hoteluri de o categorie superioară. O altă recomandare este achiziţionarea unei asigurări de călătorie, care are un cost modic, dar pune în deplină siguranţă sejururile", a afirmat Alin Burcea.