Dintre participanţii la studiu care au indicat că sunt dispuşi să se mute în altă ţară pentru a munci, 34% au declarat că preferă SUA, 26% - Germania - şi 20% Marea Britanie, scrie Agerpres.

Statele Unite sunt principala destinaţie pentru persoanele din America Latină, Caraibe şi Africa Sub-Sahariană. Se pare că ameninţările preşedintelui Donald Trump de a construi un zid la graniţa de sud a SUA au avut efect. În 2014, SUA erau principala destinaţie pentru mexicanii care doreau să lucreze în afara ţării, în cel mai recent raport SUA sunt pe locul doi, în urma Canadei.

Globalizarea şi posibilitatea de a munci de acasă au făcut mai puţin necesară mutarea în străinătate a angajaţilor. Criza refugiaţilor din Europa, creşterea economică din Asia şi revitalizarea economică a estului Europei au afectat "harta globală a mobilităţii", se arată în raport.

Când Boston Consulting Group a publicat precedentul studiu, în urmă cu patru ani, mai mulţi angajaţi pe plan global erau dispuşi să muncească peste hotare. De atunci, numărul celor care doreau să lucreze în afara ţării lor a scăzut cu şapte puncte procentuale, se arată în studiul care a prezentat opiniile a 360.000 de angajaţi din 197 de ţări.

Totuşi, deschiderea Germaniei faţă de fenomenul imigraţiei şi stabilitatea politică ridicată post-Brexit au dus la creşterea apetitului angajaţilor străini pentru această ţară, astfel încât Statele Unite nu mai sunt cea mai populară destinaţie pentru angajaţii din India, Mexic şi Marea Britanie.

Conform statisticilor autorităţilor de la Berlin, rata şomajului a scăzut în mai la 5,2%, ajungând la cel mai redus nivel de după reunificarea Germaniei, în 1990, iar angajatorii se confruntă cu un deficit acut de angajați.