In Republica Ceha, de exemplu, romanii se pot angaja in domeniul IT, ca designeri pentru industria auto sau ca manageri in marile lanturi de hoteluri.

Salariile sunt negociabile, in euro, acestea depasind, in general, 1.500 de euro.

Si muncitorii necalificati isi pot gasi de lucru in Cehia, o fabrica de electronice din aceasta tara oferind salarii cuprinse intre 500 si 800 de euro pentru lucratori fara calificare in acest domeniu.

Angajatorii din Slovacia cauta sa angajeze lucratori romani in industria textila. Astfel, pentru un salariu cuprins intre 400 si 600 de euro, romanii pot munci ca si confectioneri intr-o firma de tapiterie din piele.

De remarcat ca in acelasi domeniu, in Romania, muncitorii sunt angajati cu salariul minim pe economie, adica mai putin de 150 de euro.

Un restaurant din localitatea Kvasov, tot din Slovacia, angajeaza ospatarite, pentru un salariu net lunar de 400 de euro. Solicitantii trebuie sa stie limba slovaca, engleza sau rusa, iar durata contractului este nedeterminata. Angajatorul ofera cazarea gratis.

In Ungaria, muncitorii romani in constructii pot castiga intre 600 si 800 de euro, in timp ce asistentele medicale pot ajunge la un salariu aproape de 1.000 de euro.

Tarile din jurul nostru mai vor sa angajeze si ingineri in diferite domenii (constructii, IT), una dintre conditiile de baza pentru obtinerea jobului fiind cunoasterea limbilor engleza si maghiara sau ceha.

Sursa informatiilor:

www.bestjobs.ro
www.ejobs.ro
www.myjob.ro
www.tjobs.ro