Potrivit studiului citat, companiile din tehnologie si industria financiara domina clasamentul celor mai doriti angajatori.

In urma chestionarii a peste 8.600 de tineri, top 20 al celor mai doriti angajatori din Romania arata astfel: Microsoft, Oracle, Google, BCR, IBM, Continental, Orange, OMV Petrom, HP, Vodafone, BRD Groupe Société Générale, Coca-Cola, P&G, Siemens, KPMG, Adobe, PwC, Emerson, ING Bank si Banca Transilvania.

Potrivit realizatorilor studiului, topul este unul stabil, Microsoft fiind, pentru al doilea an consecutiv, cel mai dorit angajator din Romania. Oracle si Google s-au aflat, de asemenea, si in 2011 in top 3 cei mai atractivi angajatori.

In top 10 s-au produs doar doua modificari majore si anume, cresterile IBM si OMV Petrom cu peste 10 pozitii, pana pe locurile 5, respectiv 8.

Studiul mai dezvaluie si o tendinta de maturizare si stabilizare a pietei. Candidatii sunt interesati sa devina specialisti intr-un anumit domeniu (58,52% dintre respondenti), sa fie platiti bine (49,72%) si sa obtina un echilibru intre viata profesionala si cea personala (49,09%).

Cu toate ca, per ansamblu, piata s-a maturizat, este de fapt mai greu pentru angajatori sa se diferentieze si sa gestioneze perceptiile care se formeaza in piata. Piata este sensibila la contextul economic, inclusiv cel european, angajatorii gestioneaza mai multe generatii (Gen X, Gen Y, chiar si Baby Boomers), fiecare cu asteptari si nevoi diferite, exista diferente majore intre Bucuresti si restul tarii in ceea ce priveste asteptarile tinerilor”, a spus Anca Deleanu, consultant in cadrul Catalyst Consulting.  

Studiul a fost realizat prin chestionar online in perioada martie – aprilie 2012, la care au raspuns 8.617 de persoane (3.696 din Bucuresti si 4.921 din provincie).