Acesta a subliniat necesitatea unei politici monetare expansioniste pentru a ţine sub control moneda care este considerată un plasament sigur în perioadele volatile.

Francul s-a apreciat săptămâna trecută, în raport cu euro, la cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, existând indicii că Banca Naţională Elveţiană a reluat intervenţiile pe piaţa valutară.

Considerăm că virusul a jucat un rol în aprecierea recentă a francului elveţian”, a declarat Jordan publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung, într-un interviu, scrie News.ro.

”Apetitul pentru risc din pieţe a scăzut. Aşa cum este cazul în astfel de situaţii, francul s-a apreciat în consecinţă”, a spus Jordan.

În pofida relaxării recente a tensiunilor comerciale dintre Statele Unite şi China, incertitudinile globale au convins Banca Naţională a Elveţiei că actuala politică expansionistă este corectă, a spus Jordan.

Banca Naţională a Elveţiei are cele mai scăzute dobânzi din lume şi s-a angajat să intervină pe piaţa valutară pentru a reduce presiunile asupra francului, a cărui valoare ridicată afectează economia Elveţiei, care este dependentă de exporturi.