Redresarea ar urma să se accelereze în 2021, când PIB-ul celei mai mari economii europene este aşteptat să urce cu peste 5%, susţine Spiegel, care citează previziunile ce ar putea fi publicate săptămâna viitoare de Ministerul Economiei.

Reprezentanţii instituţiei nu au comentat informaţia, scrie Agerpres.

După impunerea măsurilor de izolare la mijlocul lunii martie, Germania a început luni o ridicare parţială a restricţiilor, printre care redeschiderea magazinelor cu mai puţin de 800 de metri pătraţi. Cu toate acestea, rămân în vigoare regulile privind distanţarea socială.

Pentru a combate criza, Guvernul de la Berlin a anunţat că-şi va asuma noi împrumuturi, pentru prima dată din 2013, ca parte a unui pachet de măsuri fără precedent, ce totalizează 750 de miliarde de euro (800 miliarde de dolari), adoptat pentru a amortiza efectele negative ale pandemiei asupra economiei.

Şi banca centrală a Germaniei (Bundesbank) a avertizat luni că economia este într-o recesiune severă şi este puţin probabil că redresarea va fi rapidă, deoarece o parte dintre măsurile de izolare, menite să oprească răspândirea pandemiei, ar putea rămâne în vigoare pentru o perioadă extinsă.

"Restricţiile substanţiale vor rămâne probabil în vigoare până când va fi disponibilă o soluţie medicală, cum ar fi un vaccin. Din acest motiv, o redresare rapidă şi solidă pare în prezent puţin probabilă", se arată în raportul lunar al Bundesbank.

Creşterea economică în primul trimestru din 2020 este deja semnificativ afectată, dar situaţia în trimestrul doi va fi chiar mai rea, pe fondul declinului sever în industria auto şi în consumul gospodăriilor, a apreciat Banca Centrală a Germaniei.

Germania a raportat vineri 150.383 de cazuri înregistrate oficial de coronavirus şi 5.321 de decese, potrivit institutului Robert Koch.