Concedierile ar urma să fie anunţate luni, după reuniunea de vineri a reprezentanţilor sindicatelor, informează Les Echos, care susţine că ar putea urma mai multe reduceri de locuri de muncă la divizia de retail.

Contactaţi de Reuters, reprezentanţii SocGen nu au dorit să comenteze informaţia, scrie Agerpres.

În trimestrul trei din 2020, Societe Generale a revenit pe profit, datorită performanţei mai bune a instrumentelor financiare derivate, care au înregistrat un avans solid în prima jumătate a anului, pe fondul turbulenţelor de pe pieţele financiare.

Profitul net al grupului bancar francez a urcat cu 1% în perioada iulie -septembrie 2020, la 862 milioane de euro (1,01 miliarde de dolari), aproape dublu faţă de estimările analiştilor. Veniturile au scăzut cu 2,9%, la 5,81 miliarde de euro, dar de asemenea peste previziunile analiştilor. În trimestrul doi din 2020, Societe Generale înregistrase pierderi de 1,26 miliarde de euro.

Pentru a redresa rentabilitatea celei de-a treia mari bănci franceze, directorul general Frederic Oudea a remaniat în profunzime echipa de conducere şi intenţionează să se concentreze, din nou, pe căutarea unei creşteri mai puţin riscante. Potrivit CEO-ului de 57 de ani, revizuirea echipelor de traderi şi reorganizarea reţelei de retail a Societe Generale vor permite relansarea situaţiei.

Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 149.000 de angajaţi în 67 de ţări şi peste 31 de milioane de clienţi în întreaga lume, în trei activităţi-cheie: retail banking în Franţa, retail banking internaţional, asigurări şi servicii financiare pentru companii, respectiv Global Banking şi Soluţii pentru Investitori.

În România, BRD Groupe Societe Generale operează o reţea de 625 de unităţi, a emis aproximativ 2,41 milioane de carduri şi deţine o reţea de acceptare de aproximativ 30.000 POS şi aproape 1.500 ATM-uri. Activele totale ale băncii erau, la finalul lunii iunie 2020, de 58,39 miliarde de lei.