Compania rusă nu a precizat însă care sunt cantităţile posibile de hidrocarburi care ar putea exista la acest puţ, potrivit Agerpres.

"Rezultatele obţinute inspiră încredere cu privire la posibilitatea unor mari depozite de petrol şi gaze naturale în zona rusească a Mării Negre", a informat Rosneft.

Rosneft şi Eni au început să foreze acest puţ, denumit 'Maria-1', în luna decembrie 2017.

În România, OMV Petrom şi americanii de la ExxonMobil au finalizat cu succes a doua campanie de foraj în perimetrul Neptun din Marea Neagră, unde cele două companii au investit în total 1,5 miliarde de euro, din 2008 până în prezent.

Primele estimări arată că în perimetrul Neptun ar putea fi între 42 şi 84 de miliarde de metri cubi de gaze.

ExxonMobil şi OMV Petrom vor extrage 6 miliarde de metri cubi de gaze pe an din blocul Neptun din Marea Neagră, din 2020-2021, declara recent Sorin Gal, director general în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM).

O altă companie, Black Sea Oil and Gas, care a concesionat perimetrele Midia şi Pelican din Marea Neagră, va începe producţia la mijlocul anului viitor.

Un al treilea proiect important din Marea Neagră, unde este implicat şi Romgaz, este perimetrul Trident, unde există o descoperire, dar care până în acest moment nu a fost declarată comercială. Aici producţia ar putea începe la o diferenţă de un an-doi faţă de perimetrul Neptun.

Potrivit lui Sorin Gal, România va ajunge la o producţie de gaze de 18-20 de miliarde de metri cubi până în 2025, dacă va începe producţia în toate aceste perimetre din Marea Neagră.