"Demisia de vineri a premierului Enrico Letta si asteptarile ca Matteo Renzi sa conduca un nou guvern nu modifica asteptarile Moody’s", se precizeaza intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Moody’s a aratat ca aplicarea unor noi reforme ar avea un efect pozitiv asupra ratingului Italiei.

Agentia "ar analiza imbunatatirea ratingului Italiei daca aplicarea cu succes a reformelor economice si de piata a muncii va consolida perspectivele de crestere economica".

Vineri, premierul Italiei, Enrico Letta, i-a prezentat oficial demisia presedintelui Giorgio Napolitano. Letta a anuntat joi seara ca a decis sa isi prezinte demisia, dupa ce Partidul Democrat a cerut formarea unui nou Cabinet.

"In urma deciziei Consiliului national al Partidului Democrat, l-am informat pe presedintele tarii, domnul Giorgio Napolitano, in legatura cu intentia de a merge vineri la sediul Presedintiei pentru a prezenta demisia din postul de prim-ministru", a comunicat joi seara Enrico Letta, citat de agentia ANSA.

Conducerea Partidului Democrat din Italia a aprobat joi un document care pledeaza pentru "o etapa noua" in politica italiana, "cu un nou guvern".

Matteo Renzi, liderul Partidului Democrat, i-a multumit premierului Enrico Letta pentru activitate, apreciind "necesara si urgenta deschiderea unei noi etape, cu un nou Executiv sustinut de majoritatea actuala", formata impreuna cu deputati de centru-dreapta.

Matteo Renzi, in varsta de 39 de ani, liderul Partidului Democrat din Italia si primar al orasului Florenta, ar putea fi desemnat premier al Italiei.