Modificarile prevad inlocuirea Autoritatii pentru Servicii Financiare cu alte trei organisme, Comitetul pentru Politici Financiare, Autoritatea pentru Reglementari Prudentiale si Autoritatea pentru Comportamentul Financiar, dintre care primele doua vor face parte din Banca Angliei.

Astfel, banca centrala va dispune de o putere si responsabilitati vaste, nu doar pentru reglementarea activitatea institutiilor financiare, ci si de identificare si prevenire a unor posibilele socuri financiare.

Ministrul de Finante George Osborne spera ca reorganizarea sa elimine vidul de responsabilitate din fostul sistem format din Banca Angliei, Trezorerie si Autoritatea pentru Servicii Financiare, in care nimeni nu si-a asumat responsabilitatea de monitorizare a riscurilor la nivelul intregului sistemul financiar, asa cum s-a intamplat inainte de boom-ul imobiliar anterior anului 2007.

Lipsa supravegherii a dus la acordarea excesiva de imprumuturi, care a avut drept consecinta criza creditelor imobiliare sub-prime.