Noul record de avere la nivel mondial a fost stabilit pornind de la indicele Bloomberg al miliardarilor, relatează CNN și se bazează pe creșterile acțiunilor companiilor deținute de Bezos. Cea mai importantă dintre acestea este, desigur, Amazon (listată AMZN pe burse) iar creșterile explozive ale cifrelor se datorează în special succesului pe care îl are Amazon la nivel mondial.

Spre comparație, anul acesta PIB-ul României (valoarea totală a economiei) este estimat la aproximativ 245 de miliarde de dolari, conform datelor oficiale ale Ministerului Finanțelor Publice.

Averea estimată a lui Bezos se apropie însă de valoarea PIB a României din 2017, când produsul intern brut a fost de circa 211 miliarde de dolari.

Acțiunile Amazon au crescut cu aproximativ 25% în ultimele trei luni și cu 86% în 2020, potrivit datelor companiei de analiză și consultanță financiară Refinitiv, pe fondul creșterii pieței de livrări de produse cumpărate de pe platforme online ca urmare a măsurilor restrictive luate pentru a diminua răspândirea SarsCov-2.

În aceste condiții, averea netă a lui Bezos a crescut acum cu 87 de miliarde de dolari față de estimările din luna ianuarie, arată sursa citată.
Jeff Bezos, care a fondat Amazon în 1994, doboară record după record cu bogăția sa. Din 2017, este în mod oficial cea mai bogată persoană din lume, iar luna trecută, valoarea sa netă estimată a ajuns la aproape 172 miliarde de dolari. Iată că miercuri a doborât un nou record mondial.
Deși Amazon este cel mai mare atu al lui Bezos, nu este singura lui firmă care prosperă. Bezos deține și Blue Origin, compania de călătorii spațiale pe care a fondat-o în 2000, dar și ziarul The Washington Post, pe care l-a achiziționat în 2013.

Cine îl urmează pe Bezos în clasamentul bogaților lumii

Pe lângă Bezos, și alți magnați cu afaceri în social-media, comerț online ori business-uri legate de internet au prosperat, datorită cererii tot mai mare de bunuri și servicii pe perioada pandemiei, când oamenii au fost nevoiți să stea în case. 

La începutul acestei luni, Mark Zuckerberg, directorul general al Facebook, a fost supranumit “centimilionar”, deoarece averea sa a depășit 100 de miliarde de dolari. În urma sa, la mică distanță, se află Elon Musk, CEO-ul Tesla , cu o valoare netă a averii de 96 de miliarde de dolari.

Bill Gates, fondatorul Microsoft, a trecut deja de pragul de 100 de miliarde de dolari.

Acțiunile cele mai valoroase din lume sunt considerate cele ale companiei Apple. Directorul general al companiei, Tim Cook, a intrat și el recent în rândul miliardarilor, el fiind un contraexemplu al potenței financiare ale unei companii care să se răsfrângă direct asupra celui care o controlează.