O prima schimbare a constat in inchiderea instalatiilor nucleare in urma dezastrului de la Fukushima, urmand ca in 2022 sa redeschida toate instalatiile. Masura a fost luata in ciuda faptului ca facilitatile nucleare generau un sfert din necesarul de energie.

Mai mult, Merkel si membrii sai de partid au adoptat legislatia care prevede ca in urmatorii 10 ani Germania sa produca o treime din necesarul de energie numai din surse regenerabile, informeaza Business Insider.

Datele care sustin viziunea optimista arata ca in prima jumatate a anului 2012, nemtii au produs 67,9 miliarde de kilowati pe ora de energie verde, ceea ce inseamna o crestere cu 19,5 % fata de aceeasi perioada in 2011, potrivit unui studiu citat de Reuters.

Cea mai mare sursa ecologica este energia eoliana, reprezentand 9,2 % din productia totala de enegie. Si energia solara a inregistrat o creste de 47 de procente in ultimul an.

Pe de cealalta parte sunt si tari, precum China si SUA, care nu au luat exemplul Germaniei, cu toate ca au cel cel mai mare consum de pe glob.

Datele din SUA sunt ingrijoratoare. Americanii obtin enegie din combustibili fosili (77,6%), din centrale nucleare (10,6%) si doar un procent foarte scazut din surse regenerabile (4% energie hidroelectrica, 1,5% energie eoliana, 0.2% energie solara), arata raportul Admistratiei Informatiilor Energiei din 2011.

Citeste si:

Viteza ametitoare. Cele 1.000 de eoliene din Romania au reusit sa bata capacitatea de productie a unui reactor de la Cernavoda VIDEO