Potrivit unor surse judiciare, printre imobilele perchezitionate de anchetatori este si locuinta sefului centrului operational care se ocupa cu extinderea retelelor CEZ in judetul Arges, Ștefan Frantu, cercetat pentru conflict de interese si abuz in serviciu. 

Stefan Frantu este suspectat ca a sprijinit o societate comerciala care ii apartine sa obtina contracte pentru lucrari de instalatii electrice in judetul Arges. Firma controlata de directorul din cadrul CEZ nu ar fi platit impozitul pe profit. 

Anchetatorii au facut perchezitii si la sediul firmei controlate de Frantu.  Alaturi de el, in dosar este suspectata o alta persoana, au precizat sursele citate. 

CEZ Romania confirma ca persoana vizata in aceste verificari este Stefan Frantu, angajat al departamentului COER. 

"In acest moment, nu detinem alte informatii referitoare la obiectul cercetarilor. Grupul CEZ in Romania se dezice vehement de orice act de coruptie sau practica nelegala a angajatilor sai si pune la dispozitia institutiilor abilitate toate informatiile necesare pentru clarificarea situatiei", au declarat reprezentantii CEZ Romania.

Grupul CEZ este prezent pe piata romaneasca din anul 2005, odata cu preluarea companiei de distributie Electrica Oltenia SA, care, dupa procesul de transformare, asigura alimentarea cu energie electrica a sapte judete, respectiv Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea si Teleorman.

Afacerile Grupului CEZ in Romania sunt reprezentate de opt companii - CEZ Distributie, CEZ Romania, CEZ Vanzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development si TMK Hydroenergy Power.