"Este mai mult decat regretabil ca tribunalul a luat aceasta decizie bazandu-se pe cererea unei singure cliente fata de care SC Euro Habitat SRL si-a achitat integral datoria inca din data de 18.06.2010. De asemenea este de regretat ca SC Euro Habitat SRL nu a fost citata si nu a avut cunostinta de existenta acestui dosar pe rolul instantelor judecatoresti si de aceea nu si-a putut exercita dreptul legal la aparare", se arata intr-un comunicat al Euro Habitat.

Tribunalul Bucuresti a hotarat intrarea in procedura generala de insolventa prin reorganizare a Euro Habitat, la sfarsitul lunii iunie, decizia fiind luata potrivit dezvoltatorului inca de la primul termen de judecata, iar instanta a numit de asemenea un administrator judiciar.

"Este lipsit de sens sa mentionam cat de mare a fost dezamagirea investitorului, Euro Habitat, cu privire la aceasta situatie, avand in vedere eforturile intreprinse in ultimele opt luni pentru continuarea proiectului si livrarea acestuia catre clienti. Euro Habitat si-a indeplinit in totalitate obligatiile asumate prin planul de relansare initiat si prezentat clientilor companiei in noiembrie 2009", se mentioneaza in comunicat.

Reprezentantii companiei sustin ca potrivit opiniei consultantilor legali ai dezvoltatorului decizia tribunalului este o eroare avand in vedere ca debitul a fost achitat integral catre clienta inainte de pronuntarea deciziei si singura cale legala de a schimba aceasta decizie este recursul.

Piraeus Bank a acordat in aprilie o finantare de 2,5 milioane euro firmei Euro Habitat pentru reluarea lucrarilor la proiectul imobiliar Planorama din cartierul Colentina, iar primele apartamente urmau sa fie livrate la sfarsitul lunii mai.

Proiectul Planorama a fost anuntat inca din anul 2005 si prevedea constructia a 1.100 de locuinte in patru blocuri, in urma unei investitii de 70 milioane de euro, insa niciun apartament nu a fost livrat catre cumparatori, lucrarile de constructie fiind intrerupte de mai multe ori din diverse cauze. Constructia trebuia sa fie finalizata inca din 2007.

In aceste conditii, o parte dintre clienti au semnat cu dezvoltatorul proiectului contracte de reziliere, iar unii dintre acestia au si primit banii inapoi.

Firma BSR, desemnata anul trecut managerul proiectului Planorama, a venit in noiembrie anul trecut cu propunerea ca cei care au cumparat locuinte sa renunte la penalitati si sa accepte noile termene de livrare stabilite de companie, sustinand ca aceasta este unica solutie pentru finalizarea proiectului.