In primele noua luni ale anului trecut, banca a consemnat un profit net de 474,1 miloane lei, scrie Mediafax.

BRD a constituit in perioada ianuarie-septembrie a acestui an provizioane de 904 milioane lei. "Cel de-al treilea trimestru al anului s-a remarcat prin persistenta unei cereri scazute de servicii bancare, in conditiile in care economia nu si-a revenit inca, iar cresterea ei este una destul de modesta. In acest context, am continuat sa ne concentram pe imbunatatirea nivelului de eficienta operationala. Calitatea rezultatelor obtinute in acest domeniu este demonstrata de nivelul cheltuielilor generale, care au fost mentinute la un nivel constant comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior", a declarat, intr-un comunicat, presedintele - director general al BRD, Guy Poupet.

Venitul net bancar a scazut cu 9%, la 2,404 miliarde euro (571,6 milioane euro), iar cheltuielile operationale au crescut cu 1%.
Astfel, rezultatul brut din exploatare a fost de 1,367 miliarde lei (325 milioane euro), iar coeficientul de exploatare s-a situat la un nivel de 43,1%, potrivit bancii.

Rentabilitatea capitalului propriu (ROE) a fost, la 30 septembrie, de 10,9%.

Volumul total al creditelor acordate clientelei a fost de 33,16 miliarde lei (7,61 miliarde euro), cu 3% mai mic fata de primele noua luni ale anului trecut, ca urmare a scaderii cererii de creditare. La finalul lunii septembrie a anului trecut, volumul creditelor acordate era de 34,05 miliarde lei, potrivit raportarilor transmise Bursei.

Depozitele clientelei au scazut foarte usor fata perioada similara a anului trecut, de la 29,96 miliarde lei la 29,87 miliarde lei (6,86 miliarde euro).

BRD avea, la sfarsitul lunii septembrie, aproape 2,4 milioane de clienti, un numar de peste 2,2 milioane de carduri valide si opera o retea de peste 1.500 ATM-uri si mai mult de 23.000 de POS-uri.

Totalul activelor bancii se ridica la 46,05 miliarde lei (10,57 miliarde euro), valoare cu 2% mai redusa decat cea din perioada similara a anului trecut, de 47 miliarde lei (11 miliarde euro).

Comparativ cu nivelul de la finalul anului trecut, totalul activelor a scazut cu 3%, de la 47,49 miliarde lei.