Astfel, ING a obţinut majorarea plafonului de garantare, ajungând la aproape 1,2 miliarde de lei.

ING Bank a primit 6.300 de cereri în cadrul programului, al doilea cel mai mare număr în piaţă. Potrivit băncii, aproximativ 90% dintre solicitările primite sunt pentru finanţarea capitalului de lucru şi susţinerea lichidităţilor pentru desfăşurarea activităţii curente, în timp ce 10% dintre acestea sunt pentru noi investiţii.

"Procesul automatizat implementat de ING în mai puţin de o lună a permis accelerarea semnificativă a fluxului de analiză şi aprobare a cererilor. Astfel, aproape 2.600 de aplicaţii de credite se află, în prezent, în diverse etape de aprobare, iar suma totală a creditelor aprobate de bancă a ajuns la 500 milioane de lei", se menţionează în comunicat.

ING Bank România s-a alăturat programului IMM Invest încă din primele zile de la lansare, acesta fiind cel mai mare program destinat garantării creditelor întreprinderilor mijlocii, mici şi microfirmelor. Creditele se acordă în funcţie de criteriile Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) şi criteriile de eligibilitate ale băncii, printre care se numără istoricul companiei privind activitatea de creditare şi existenţa unui plan de afaceri viabil.

Programul IMM Invest a fost lansat pentru susţinerea activităţii IMM-urilor şi are rolul de a asigura companiilor lichidităţile necesare pentru desfăşurarea activităţii sau pentru a susţine efectuarea unor investiţii.

Recent, Guvernul a aprobat creşterea plafonului de garanţii pentru programul IMM Invest de la 15 miliarde de lei la 20 de miliarde de lei, ca urmare a cererii ridicate din partea companiilor şi a băncilor implicate în program.