Datele din proiectul de buget nu explica de ce vor creste cheltuielile statului la acest capitol si nu raspund, asa cum a fost cazul si in anii trecuti, la intrebarea cat reprezinta din aceste sume doar cheltuielile cu telecomunicatiile, excluzandu-le pe cele cu serviciile postale sau de televiziune, de exemplu.

Chiar si inainte de a trece la subiecte mai sofisticate, cum ar fi pentru cate persoane "plateste" bugetul de stat abonamente de telefonie si de ce, o prima intrebare este de ce este acest buget in crestere, in conditiile in care in ultimii ani operatorii de comunicatii au redus in permanenta tarifele si si-au renegociat in jos contractele in special cu clientii de business, a comentat pentru ZF Adrian Ciobanu, fost om de vanzari la Vodafone si care acum are propria companie - Reimens Group, care ofera consultanta in reducerea costurilor cu serviciile de comunicatii.

"Prima intrebare care se pune e de ce costurile cresc. Este anormal in conditiile in care pe piata tarifele sunt in scadere", a spus Ciobanu, precizand ca este de urmarit daca evolutia nu este generata de un proiect de investitii. Insa chiar si in aceste conditii, statul are mari probleme cu eficienta cheltuielilor cu achizitia de servicii de comunicatii, crede Ciobanu.

Citeste continuarea pe www.zf.ro.