Valoarea totala a acestor portofolii reprezinta valoarea actiunilor inregistrate in conturile deschise de investitori la societatile de brokeraj, banci sau societati de administrare a investitiilor, acestea incluzand si plasamentele investitorilor in instrumente futures pe Bursa din Sibiu si chiar actiunile cumparate pe pietele externe prin intermediul firmelor locale de brokeraj, scrie Ziarul Financiar.

In al doilea trimestru, indicele BET, principala referinta a Bursei de la Bucuresti, a scazut cu 7%, in timp ce Fondul Proprietatea s-a depreciat cu 12,5%, iar SIF-urile cu 17,5%.

Din raportarile FCI, un numar de peste 79.500 de investitori aveau actiuni in conturi in valoare mai mica de 20.000 de euro, cat este plafonul de compensare pentru anul in curs, in timp ce peste 7.100 aveau portofolii pe Bursa mai valoroase de 20.000 de euro.

Pe Bursa de la Bucuresti figurau 88.345 conturi de investitii deschise la finele lunii iunie, mai putine cu 200 fata de finele lunii martie, dar mai multe cu 2.000 fata de finele anului trecut. Statisticile FCI nu iau in considerare daca un investitor deschide conturi la unul sau mai multi intermediari. Investitorii aveau lichiditati in conturi in valoare totala de 231 mil. lei (55 mil. euro) la finele primului semestru, in scadere cu 21 mil. lei fata de inceputul anului.

Citeste si

Lupta cu tehnologia.  Cat de mult mai conteaza diploma de facultate intr-o lume in care calculatorul ne “fura” joburile 

Canadienii pot vinde in avans aurul de la Rosia Montana