Potrivit reprezentantilor companiei, tot mai multi utilizatori se conecteaza de pe telefonul mobil pe Twitter.

"Avem o crestere formidabila pe mobil", a declarat Dick Costolo, director general, specificand ca este vorba de o crestere de 40% a numarului de utilizatori care acceseaza site-ul de pe telefonul mobil.

Pe de alta parte, numarul de utilizatori activi ai Twitter a crescut cu 82% de la inceputul lui 2011, dintre care 40% vor doar sa citeasca mesajele altora, fara sa publice nimic.

De asemenea, potrivit lui Costolo, site-ul twitter.com are in prezent peste 400 de milioane de vizite lunar, fata de 250 de milioane, la inceputul anului.

230 milioane de postari zilnice

In ceea ce priveste numarul de mesaje publicate pe Twitter, Costolo a precizat ca sunt, in medie, 230 de milioane de texte de acest tip postate in fiecare zi, in crestere cu 110% fata de inceputul anului.

Totodata, Costolo a subliniat faptul ca Twitter, care, luna trecuta, a anuntat ca va primi noi finantari, in valoare de 400 de milioane de dolari, nu simte nicio presiune in ceea ce priveste listarea la bursa. "Noi vrem sa ramanem independenti, nu sa fim supusi (fluctuatiilor, n.r.) pietelor", a spus Costolo.

Twitter a luat nastere in urma cu cinci ani. Din octombrie 2009, motoarele de cautare Google si Bing (creat de compania Microsoft) au integrat in meniul lor platforma Twitter.

Twitter are peste 370 de angajati si face aproape in fiecare saptamana alte angajari. Sediul general se afla la San Francisco, dar are si cateva filiale la New York, Chicago, Los Angeles si Washington. Statutul companiei a fost inregistrat in aprilie 2007, de co-fondatorii Biz Stone, Evan Williams si Jack Dorsey.

Pe segmentul retelelor de socializare, Twitter concureaza cu gigantul Facebook, MySpace si recent lansatul Google+.

Facebook, lansat in 2004 de tanarul Mark Zuckerberg intr-o camera de camin de la Universitatea Harvard, din SUA, a avut nevoie de trei ani pentru a ajunge la 25 de milioane de useri, in timp ce Twitter a ajuns ajuns la acest record intr-un an si sase luni. Astazi, Facebook reprezinta cea mai mare retea sociala din lume, cu peste 750 milioane de utilizatori. Despre succesul nebun pe care site-ul de socializare l-a avut la nivel global s-a facut si un film, care a castigat in 2011, trei premii Oscar: pentru cel mai bun scenariu adaptat, cel mai bun montaj si cea mai buna coloana sonora.

Facebook se pregateste sa se listeze la bursa la sfarsitul acestui an ori cel tarziu in 2012. Potrivit datelor din piata, oferta publica initiala s-ar situa la 750 milioane de dolari.

Reteaua de socializare a companiei Google a depasit intr-o luna de la lansare 25 de milioane de utilizatori.

MySpace (retea sociala destinata pasionatilor de muzica) nu a rezistat prea mult pe piata. Potrivit comScore, reteaua a pierdut foarte multi vizitatori, in special in 2010. In iulie, Justin Timberlake a investit 35 de milioane de dolari in afacere, declarand la momentul respectiv ca intentioneaza sa transforme site-ul intr-un aprig concurent al businessului lui Zuckerberg, mizand pe concepte muzicale inovatoare.

Citeste si:

Ministerul Fondurilor Europene, infiintat in octombrie. Leonard Orban, in carti pentru conducere

Tabletele au invins. Cresterea livrarilor mondiale de PC-uri, incetinita