"Exista intentii din partea Guvernului de a trece la listare, undeva in parcursul anului viitor. Asteptam cu nerabdare aceasta listare. Cred ca Posta Romana poate aduce acel factor de familiaritate bursei prin nume, alaturi de Dacia. Este important ca nume importante din industria romaneasca sa isi regaseasca optiunea de capitalizare in bursa romana. Posta Romana cu siguranta va fi una dintre ele", a spus Petrescu, citat de Agerpres.

De asemenea, el a mai afirmat ca preocuparea principala a managementului la Posta Romana ramane ''managerierea trecutului".

"Daca in 99% dintre companii strategia si ce face in viitor e dominanta principala in ceea ce priveste preocuparea managementului, la Posta managerierea trecutului ramane o provocare importanta pentru noi si, atat viitorul, cat si trecutul, pot fi aliniate intr-o poveste de succes daca actionarul, statul, Fondul Proprietatea isi dau mana, schimba cadrul de reglementare, aliniaza compania ca functionare la cele mai bune practici europene, tot atunci putem avea o poveste de succes. Privesc cu incredere catre structurile guvernamentale care si-au manifestat de curand intentia de a sustine prin demersurile lor viitorul companiei si ne dorim ca in 2017 sa ne regasim si noi printre jucatorii importanti de pe bursa romaneasca", a mai afirmat Petrescu.

Profit de 25 mil. lei, in primele sase luni

Petrescu a mai spus ca Posta Romana a inregistrat un profit operational de 25 de milioane de lei, in primele sapte luni din acest an.

"Astept ca acest an sa se incheie cu profit la Posta Romana. La sapte luni deja am anuntat un profit de 25 de milioane. Intram in partea a doua a anului cu multe cheltuieli, cheltuieli de iarna, reteaua este mare, ne asteptam sa scada ceea ce am acumulat ca si profit operational pana la 7 luni, dar ne asteptam sa fie pe profit. Reiterez importanta establishment-ului guvernamental de a se alinia la eforturile companiei", a spus Petrescu.

Potrivit acestuia, compania poate fi profitabila daca se schimba cadrul de reglementare. "Compania fara doar si poate poate fi profitabila. Nu ar fi singura administratie postala profitabila. In masura in care o serie de masuri ce tin de apanajul guvernamental se materializeaza - si aici ma refer la schimbarea cadrului de reglementare, la sustinerea proiectului de capitalizare - compania ar fi extrem de atragatoare pentru investitori. Posta poate fi foarte atragatoare pentru fondurile de investitii care isi doresc un randament. Ea nu produce fluctuatii dintr-astea de venit ca alte companii din energie sau altele, dar produce venit sigur si pe termen lung", a spus directorul general al Postei Romane.

El a reamintit ca, in 2015, Posta a avut un profit de 3,5 milioane lei, dar o amenda a Consiliului Concurentei a dus-o pe pierdere.

"In 2015, aveam profit de 3,5 milioane lei, dar exact pe 18 aprilie, cu cateva zile inainte sa facem raportarile financiare, a venit amenda de la Consiliul Concurentei care avea ca incidenta perioada 2010 - 2012. Totusi, amenda a venit, a trebuit sa o provizionam, fapt pentru care ne-a bagat la vreo 29,5 milioane (lei - n.r.) pierdere. Evident ca noi am atacat-o in instanta", a afirmat Petrescu.