In ceea ce priveste Posta Romana, nu spun ca a fost un esec al privatizarii, ci a fost o etapa nereusita. Pregatim un 'road map' pe urmatorii 5-7 ani care sa includa si atragerea de finantare de pe piata de capital. Personal, sunt partizanul unei listari la bursa. Trebuie, insa, sa vedem ce spun consultantii. Suntem in discutii avansate cu o institutie financiara internationala sa atragem o parte din capitalul necesar dezvoltarii din credit. Sumele necesare pentru dezvoltarea Postei sunt foarte mari, are nevoie de investitii uriase, iar in situatia financiara de acum banii nu pot veni doar din imprumuturi”, a spus Bostan.

Oficialul a adaugat ca, in cazul Telekom, se vor face eforturi ca valoarea actiunilor statului detinute in cadrul acestei companii sa creasca.

“Avem o participatie minoritara la Telekom fix. Suntem intr-un proces de privatizare si, de aceea, nu va pot spune foarte multe despre asta. Vom face eforturi sa marim valoarea actiunilor noastre, sa avem o guvernanta corporativa reala, nu una de fatada. Vrem sa avem manageri cat mai buni. Scopul nostru este sa si listam participatia noastra, dar asteptam decizia consultantilor”, a sustinut ministrul Comunicatiilor.

Guvernul a decis, la sfarsitul anului 2012, demararea procedurii de privatizare a Postei Romane prin metoda majorarii de capital prin aport de capital privat. Aceasta presupune dobandirea de catre un nou investitor a unui pachet de actiuni reprezentand 51% din capitalul social al companiei, inclusiv cel rezultat ca urmare a conversiei in actiuni a creantelor statului fata de companie.

Posta Romana a incheiat anul 2014 cu un profit de 5 milioane de euro, dupa cinci ani de pierderi. Pentru 2015, compania tinteste mentinerea in marja de profit, concomitent cu implementarea unui plan amplu de investitii, in valoare de peste 55 de milioane de lei (12,3 milioane de euro), strategie care va continua si in 2016.

Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul pentru Societatea Informationala, in proportie de 75%, si de Fondul Proprietatea (FP) in proportie de 25%.